Hrana 18. studenoga 2013.

Ukusne kiflice od bundeve

Kifl-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mirjana Plećaš postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za kruh i kiflice od bundeve. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama, tvojim omiljenim začinom te fotografiju

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.

Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.

Cimet i vlasac za ukusniju jesen

Mirjanini omiljeni jesenski začini su cimet jer obogaćuje slatke delicije te vlasac i kajenski papar koji daju poseban okus slanim jelima.

Sastojci:

  • 400 g pirea od bundeve
  • oko 700 g brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 jaje
  • 200 ml mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • oko 70 g maslaca
  • sjemenke bundeve

Priprema:

  1. Pečenu bundevu očisti od crnog dijela i napravi pire sa štapnim mikserom.
  2. Kvasac aktiviraj u toplom mlijeku sa šećerom i žlicom brašna.
  3. U pola količine brašna dodaj sve ostale sastojke i mijesi tijesto te postepeno dodaj ostatak brašna dok se ne dobije fino mekano tijesto koje se ne lijepi.
  4. Tijesto treba odstajati dok se njegova količina ne podupla, zatim ga je potrebno premijesiti i oblikovati kiflice i kruh.
  5. Po želji: dio kiflica napuniti maslacom, dio pekmezom od dunja, a dio ostavi za kruh.
  6. Premaži sve jajem i posipaj bundevinim sjemenkama. Na svaku kiflicu stavi malu kockicu maslaca, a na kruh od 4 do 5 kockica maslaca. Peci na 180 stupnjeva dok ne porumeni.

Komentar Zdrave Krave: Da se buča, ta tipično jesenska namirnica, može koristiti na najrazličitije načine, dokazuje i Mirjanin recept. Iako ovaj recept sadrži maslac, brašno i šećer koji ne spadaju u kategoriju najzdravijih namirnica, sadrži buču koja ima nisku kalorijsku vrijednost i pogodna je jer djeluje umirujuće i ujedno regulira probavu. Pohvala Mirjani za fotografiju koju je snimila i poslala.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.