Ova ukusna verzija talijanskog deserta, sa slasnim umakom od višanja, idealna je za početak vikenda...
Sastojci za panna cottu:
- 200 mL sojinog vrhnja za kuhanje
- 250 mL sojinog mlijeka
- 30 g smeđeg šećera
- 2 g agar-agara u prahu
- korica limuna
Sastojci za umak od višanja:
- 250 g otkoštenih višanja
- 2 žlice smeđeg šećera
- sok polovice limuna
Priprema:
- Panna cotta: u srednje velikom loncu pomiješaj vrhnje, mlijeko i šećer. Dodaj agar-agar, koricu limuna i dobro promiješaj.
- Lonac zatim stavi na vatru, pričekaj da zakipi i zatim još kuhaj dvije minute. Makni s vatre.
- Ulij u čaše ili posudice po želji. Ostavi da se malo ohladi, a zatim stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
- Za umak od višanja: u srednje velikom loncu pomiješaj višnje, šećer i sok polovice limuna. Kuhaj sve zajedno od 8 do 12 minuta. Dobivenim umakom prelij prethodno pripremljenu panna cottu i zatim pospi limunovom koricom.
U slast!
Izvor: tinaredder.com