Hrana 12. veljače 2012.

Monika se natječe za kuharicu zime

Monika_Suput
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Monika Šuput iz Jurdana poslala nam je recept za krem juhu od mrkve kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr proglasio receptom tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu zime

Isprobaj Monikin recept za krem juhu od mrkve, a ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam recept i fotografiju svog omiljenog zdravog zimskog jela pripremljenog s di-go kvascem!

Kelj i prokulice  - omiljena zimska hrana

Nova kuharica tjedna, Monika Šuput studentica je poslovne informatike, ali radi i kao make-up artist. U slobodno vrijeme kuha, odlazi u šetnje ili na trčanje, jer ju te aktivnosti najviše opuštaju.  Ističe kako voli gledati 24Kitchen i tu pronalazi najviše inspiracije za kuhanje. Prilikom odabira namirnica Monika uvijek bira ono što je svježe.

'Za mene ne vrijedi pravilo da se zimi jede teža i masnija hrana - kuham ono čega se zaželim. Zimi volim jest sarmu, ali ju nikad ne radim sama jer mama uvijek pripremi puno sarme. Također zimi volim jest tatarski biftek. Ipak, rijetko ga pripremam, a draže mi je kada ga netko drugi napravi umjesto mene', otkriva Monika koja zimi više priprema meso odnosno piletinu, a ljeti ribu.

'Zimske namirnice koje obožavam su prokulice i kelj te naranča od voća. Što se tiče kombiniranja namirnica, trudim se ne spajati meso i krumpir, već radije pripremim povrće na žaru ili zapečeno u pećnici', govori kuharica tjedna.

Slučajni recept!

Druge namirnice u kojima Monika uživa su piletina, riža, mascarpone, rikula, domaće bučino i maslinovo ulje, pirovo brašno, grejp, limun - iz eko uzgoja te bademi i lješnjaci koji su neizostavni u većini njenih kolača!

Recept za Monikinu krem juhu od mrkve nastao je sasvim slučajno - njen dečko kupio je jako puno mrkve.

'Juhica je bila namijenjena prijateljicama koje su mi dolazile na večeru, no na kraju nismo jele juhu nego tatarski biftek kojeg je donijela jedna od prijateljica. Juha ipak može stajati i pojesti se i sljedeći dan, a tatarski biftek je najbolji kad je svježe pripremljen jer meso potamni kad stoji, a to baš nije privlačno', kaže Monika.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Monika je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Moniku također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.

Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Moniki daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.