Hrana 24. lipnja 2017.

Kako ne prekršiti dijetu u izlasku? Donosimo popis pića s najmanje kalorija

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nije tajna da alkohol nije saveznik dobre linije, posebno ako se miješa sa gaziranim sokovima. Budući da je ljeto vrijeme ludih provoda, bilo bi šteta propustiti priliku da se zabaviš, a pritom ne naškodiš svojoj liniji.

U ime ludih provoda i održavanja linije, pronašli smo alkoholna pića s najmanje kalorija. Nadamo se da ćeš na popisu pronaći bar jedno koje ti odgovara.

Vodka

Jedna doza vodke ima 97 kalorija i nimalo šećera i ugljikohidrata. Ukoliko ti ne paše čista vodka, najbolje ju je miješati sa prirodnim svježim sokom, dakle ne onim iz tetrapaka. Najgora varijanta u kojoj pronalazimo vodku je koktel Sex on the beach jer su kokteli puni zaslađenih sokova. Prosječni Sex on the beach sadrži 336 kalorija.

Tequila jača kosti i pomaže u prevenciji osteoporoze?

Rum

Baš kao i vodka, doza ruma sadrži 97 kalorija, dok šećera i ugljikohidrata u njemu nema. Najčešće se miješa s colom, pa ako baš ne možeš odoljeti ovoj kombinaciji, odluči se za dijetnu.

Najgoru opciju još jednom predstavlja koktel, ovoga puta Pina colada sa 245 kalorija, 32 grama ugljikohidrata i 31 gramom šećera.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Whiskey i Tequila

Ova dva pića stavili smo u istu kategoriju jer dijele isti broj kalorija (105) i jednu zajedničku osobinu - najbolje ih je piti čiste. U svim kombinacijama sokovi im znatno podižu kalorijsku vrijednost.

Ipak, možemo se utješiti činjenicom da mnogima omiljeni koktel Tequila Sunrise nije najveće zlo. Margarita odnosi pobjedu sa preko 600 kalorija i 80 grama šećera, piše Women's Health.

Gin

Jedna doza čistog Gina sadrži 110 kalorija, a ako ga želiš miješati odluči se za Gin Martini. Sadrži gotovo 200 kalorija, ali nimalo šećera ili ugljikohidrata.

Tužna vijest je da piće koje je mnogima simbol ljeta, Gin tonic, sadrži u prosjeku 21 gram šećera.

Fatalne doze: 13 čaša alkohola

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.