Eko Eko dom 28. prosinca 2017.

Snimka rastapa srca: Kujica Lola opet sa svojim štencima

Foto: Facebook/Ante Bagarić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nažalost, iako je na snimci Lola sa svoja dva psića, jer je jedan uginuo, još je jedan ubrzo nakon susreta uginuo tako da se Lola sada potpuno posvetila jedinom preživjelom mališanu.

Kujica Lola radosno liže svoje štence nakon što su ponovno ujedinjeni nakon višednevne razdvojenosti. Tužna pseća priča, koja je ipak završila relativno sretno, raznježila je srca

Strašan zločin

Naime, na sam Badnjak Vukovarka je kraj Vuke pronašla tri tek okoćena štenca koje je netko ostavio. Još su imali pupčane vrpce. 

Prebačeni su veterinaru gdje ih je volonterka brižno hranila i utopljavala, a u srijedu su napokon ponovno ujedinjeni sa svojom majkom, kujicom Lolom, za kojom se tragalo i putem društvenih mreža. Udomitelji koji su prihvatili Lolu nisu odgovarali na pozive. 

"Lola je imala upalu mliječnih žlijezda, pokvarene zube, upaljene analne žlijezde i buhe. Čim je došla k nama, na mobitelu smo joj pokazali snimku njenih štenaca. Od sreće je lizala mobitel. Kad joj je krenulo mlijeko, spojili smo ih i to je sreća kakvu je teško opisati", rekla je za Jutarnji list veterinarka Vesna Marošinac

Možda te zanima... Napuštena kujica umrla od slomljenog srca Eko

Nažalost, iako je na snimci Lola sa svoja dva psića, jer je jedan uginuo, još je jedan ubrzo nakon susreta uginuo tako da se Lola sada potpuno posvetila jedinom preživjelom mališanu i, kako stoji na Facebook stranicama veterinarske ambulante, nikome ne da blizu

Kako pomoći napuštenim štencima?

Životinji najprije trebate osigurati vodu i hranu.  Ako nemaš pseće/mačje hrane kod sebe, dobro će doći bilo što jestivo, komad peciva, malo salame ili sira. 

Zatim psa ili mačku odvedi do prvog veterinara da mu očita čip. Veterinari to u pravilu rade besplatno. Zatim slijedi ili vraćanje vlasniku, ili, ako je lutalica, pregled kod veterinara.

Ako nema vlasnika, obrati se nekom od najbližih azila u slučaju da sama ne možeš pričuvati ili udomiti životinju. 

U slučaju na naiđeš na mladunče, utopli ga dekicom, ručnikom ili krpom i stavi ga u kutiju ili transporter, na sigurno mjesto

Možda te zanima... Srcedrapajući video: Pas nakon uspješne operacije grli svog vlasnika Eko

Ima li štene ili mačić otvorene oči, a ti nisi sigurni koliko je staro, ponudi im kupovnu hranu za štence/mačiće (najjednostavnije, konzerve). Ako ne jedu, znači da im je još uvijek potrebno mlijeko. Ako imaju zatvorene oči, mlađi su od otprilike dva tjedna i trebaju mlijeko u prahu. 

Nahrani ih što je prije moguće i to u manjim razmacima, od dva do tri sata. Kako budu stariji, razmak između hranjenja će se povećavati. Potrebno ih je hraniti i noću svaka tri do četiri sata ( za precizan savjet pitaj veterinara).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.