Eko 02. studenoga 2017.

Recenzija: krema za lice s pčelinjim otrovom - prirodnim botoksom

Foto: Martina Medverec
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dolaskom prvih jesenskih dana koža kao da traži malo hidratantniju kremu. Baš kad sam krenula u potragu za jednom "zimskom" kremom za lice, dobila sam priliku testirati Apibelle kremu sa pčelinjim otrovom i arganovim uljem.

Pčelinji otrov! Pa dajmo mu šansu!

Moja koža je mješovita, suha na obrazima, masnija na t-zoni i izrazito osjetljiva. Ušla sam u srednje tridesete, pa sve više pažnje posvećujem njezi kože lica i više ne koristim teške pudere koje sam koristila u 20-ima i općenito se manje šminkam.

Kako sam ljubiteljica prirodne kozmetike koja nije testirana na životinjama, ova krema sa pčelinjim otrovom me je prilično zainteresirala. Koristila sam je 2 tjedna, a ovo su moji dojmovi.

Kremu možeš naručiti na Fit zoni.

Nisam nikad probala kremu koja tako dobro miriše

Guste je i "teže" teksture, ali se ipak jako lijepo upija u kožu. Krema izrazito dobro vlaži i dubinski hrani kožu, a pritom ne ostavlja masni trag. Prilično brzo se upija, a koža ostaje nahranjena tijekom cijelog dana.  | Author: Fitzona.hr Foto: Fitzona.hr

Također, potrebna je puno manja količina kreme za jedno nanošenje, nego s ostalim kremama koje sam koristila.

Najveći benefit ove kreme za mene je njezin prekrasan miris, koji osjećam još 15 minuta nakon nanošenja, koji djeluje relaksirajuće na um i tijelo poput boravka u wellnessu i olakšava mi razbuđivanje. Nakon dva tjedna korištenja primjećujem kako mi je koža nekako nježnija i čišća, ima bolji tonus i kao da ne zahtjeva dodatnu njegu nakon što skinem šminku.

Krema ne sadrži parabene niti umjetna bojila

Krema ne sadrži parabene, mineralna ulja, umjetna bojila, mirise ni silikone. Dolazi iz linije Beeven kozmetike ( svi Beeven proizvodi sadrže pčelinji otrov – apitoksin, poznat kao prirodni botoks koji ima terapijsko djelovanje, te posjeduje protuupalna, protugljivična i antibakterijska svojstva.

Obitelj Curiš se osim standardnog prikupljanja meda,  od 1988. godine bavi i prikupljanjem pčelinjeg otrova. Zanimljivo je da je upravo Ivan Curiš 1988. godine napravio prvi prototip sakupljača pčelinjeg otrova na čijem usavršavanju radi i danas. Pčele otrov ostavljaju na staklenoj površini s koje se otrov preuzme, te skladišti u za to predviđenim uvjetima. To su posebne ploče gdje pčela pika staklo i na taj način ne gubi žalac već samo ispusti otrov. Vrlo je važno napomenuti da se skupljanjem otrova, zbog povećane temperature u košnicama sprječava širenje pčelinje bolesti varoe, a i sama pčela ispustivši svoj otrov na pločama, oslobađa svoje kapacitete i može donijeti puno više nektara, pa se povećava i proizvodnja meda po košnici.

Cijena ove kreme preko web shopa je 139 kuna, a dolazi u pakiranju od 50 ml.

Informacije o sastojcima:

  • Pčelinji otrov posjeduje protuupalna, protugljivična, antibakterijska i antipiretska svojstva. 
  • Propolis djeluje umirujući smanjujući crvenilo i otekline, ublažava bol, ubrzava zacjeljivanje, potiče obnovu oštećenog tkiva, te sprečava nastanak ožiljaka.
  • Eterično ulje lavande korisno je za njegu svih tipova kože, umiruje i zacjeljuje.
  • Arganovo ulje je jedno od najmoćnijih anti-age ulja na svijetu, zahvaljujući svom bogatom sastavu hranjivih nutrijenata. 
  • Ulje koštica marelice je bogato esencijalnim masnim kiselinama poput oleinske i linolne, te vitaminima A, B i E.
Kremu možeš naručiti na Fit zoni.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.