Eko Eko dom 25. listopada 2018.

Peglanje: Genijalan trik koji skraćuje 'druženje' s rubljem

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svakodnevno čišćenje kućanstva većini ljudi je preko glave i žele to odraditi na najjednostavniji mogući način i sa što manje truda. Kako bi izbjegla trošenje puno vremena na čišćenje i spremanje za tebe smo pronašli jednostavne trikove koji će ti u tome pomoći.

Uz pomoć aluminijske folije peglom ćeš trebati proći samo jednom

Aluminijska folija ispod daske za peglanje zadržava vlagu. Kako bi ubrzala peglanje, ispod navlake na dasci za peglanje stavi komad aluminijske folije.

Folija će reflektirati toplinu natrag na tkaninu pa ćeš zato peglati istodobno s obje strane jer se na taj način zadržava vlaga. Tako možeš peglati i one tkanine koje zahtijevaju više i one koje zahtijevaju niže temperature, piše 24sata. 

Možda te zanima... Soda bikarbona i ocat za sportsku opremu bez neugodnih mirisa Eko Možda te zanima... Soda bikarbona u kupki izvlači vrućinu iz kože nakon sunčanja Zdravlje

Sprej protiv prašine koji dezinficira, a ne sadrži štetne sastojke

"Da bi se napravio sprej koji ne samo da čisti nego i dezinficira namještaj te 'hrani' drvo treba ti nekoliko sastojaka koje sadrži gotovo svako kućanstvo", otkriva Katie, autorica portala Wellness Mama koji je pokrenula u želji da s drugim ženama i majkama podijeli svoje ideje i recepte za eko dom i nastavlja:

"Ocat je jedan od onih prirodnih sredstava za čišćenje koje se mogu koristiti za sve, od njege kose do rublja. Iako ocat nije moj prvi izbor kao sredstvo za čišćenje zbog mirisa za ovaj je recept je najbolji izbor. Ocat lako otklanja prljavštinu na bilo kojoj površini bez potrebe za ribanjem i ima dezinfekcijska svojstva, a pritom ne oštećuje tretirani materijal. A postoji i način da mu se oblaži miris."

Sastojci:

  • 1 šalica vode
  • ½ šalice octa (orange-infused za dodatnu snagu i mirisno čišćenje)
  • 2 žlice ulja (suncokretovo ili maslinovo)
  • 10 kapi eteričnog ulja limuna
  • 5 kapi eteričnog ulja cedra

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Upute za pripremu:

  • Ulij vodu i ocat u bočicu za prskanje
  • Dodaj ulje i eterična ulja.
  • Zatvori bocu i dobro ju protresi

Kako ukloniti plijesan iz kupaonice?

Sastojci:

  • Bijeli alkoholni ocat
  • Prašak za pranje rublja

Primjena: Pomiješaj ova dva sastojka u istim omjerima i dobivenu pastu stavi na površine na kojima se pojavila plijesan. Ostavi mješavinu da djeluje 10 minuta i zatim spužvom oribaj plijesan. Pasta je laganog mirisa, koji nestaje nakon par sati, a kupaonica sjaji od čistoće, piše portal Perfect Ask.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.