Eko 28. rujna 2018.

Mladunče crvene pande u ZOO u Zagrebu konačno izvirilo iz nastambe

Foto: Borna Filic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Par crvenih pandi koje su inače ugrožena vrsta prije tri mjeseca dobio je mladunca koji je jučer prvi put provirio iz nastambe. Riječ je o neodoljivom mužjaku, prvom mladuncu šestogodišnjeg Popija i četverogodišnje Eme.

"Ovog smo bucmastog mališana iščekivali tri godine, ali čekanje se u potpunosti isplatilo. Time je dinastija zagrebačkih crvenih pandi dobila novog člana. Godinama smo pratili život Popijevih roditelja, njega i njegove braće. I dok njegova braća produžuju lozu u Europi, od Popija smo očekivali nasljednika u Zagrebu. Možda je osjećao taj pritisak“, u šali je kazao Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Mladunac se razvija jednako dobro kao njegovi vršnjaci u prirodi. Prvo vrijeme mladunci provode uz majku, a kad dovoljno ojačaju, izlaze iz nastambe.

 | Author: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

Riječ je o ugroženoj vrsti životinja, pa je svaka jedinka iznimno vrijedna. Zagrebački mladunac dokaz je da se o njegovoj obitelji svi dobro brinu.

Možda te zanima... Što te Kung Fu Panda može naučiti o životu? Psiha i seks Pande Možda te zanima... Pande koje će ti izmamiti osmijeh Eko

Kako bi se građani dodatno upoznali s tom životinjskom vrstom, u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježava se Dan crvenih pandi. Ove će se godine održati u subotu, 10. studenog. Koje će ime dobiti mala crvena panda, tada će objaviti Mia Dimšić, navode na stranicama zagrebačkog ZOO-a.

 | Author: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

Građani ime crvenoj pandi mogu predlagati putem Facebook stranice Zoološkog vrta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.