Eko 10. prosinca 2017.

Građani koračali za životinje s transparentima u rukama i uz glasne poruke

Foto: Ana Mihalić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Povodom Međunarodnog dana prava životinja, 9. prosinca 2017. središtem Zagreba marširalo je više stotina ljudi i ukazalo na nepravdu koja se svakodnevno događa životinjama.

Glasna povorka krenula je s Trga kralja Tomislava pozivajući sve da se zauzmu za bolji, humaniji i pravedniji svijet za sve životinjske vrste, protegnuvši se kasnije od Frankopanske ulice do Trga bana Josipa Jelačića. Uz potporu bubnjara, mnogi prijatelji životinja koračali su noseći transparente, zastave i zviždaljke koji su im pomogli da svoje glasove stope u jedan glas i zajedno zatraže pravo na život bez ugnjetavanja i ropstva kao neosporivo pravo za sve.

Mačkica Možda te zanima... Video koji otkriva kako nas različite životinje vide Eko
Domišljatim sloganima glasno su rekli ne napuštanju kućnih životinja i pozvali na udomljavanje, ne iskorištavaju životinja u industriji zabave i pozvali na izbjegavanje mjesta gdje se zarobljuju životinje, ne deranju kože i krzna životinjama i pozvali na suosjećajno odijevanje, ne testiranju na životinjama i pozvali na etičnu kupnju te ne ubijanju životinja radi hrane i pozvali na veganstvo. 

Vlatka Balaš iz udruge Prijatelji životinja, povodom uspješnog Marša za životinje, izjavljuje: „Danas možemo živjeti potpuno normalno bez iskorištavanja životinja. Svaka osoba može bez problema izbaciti mrtve životinje i njihove izlučevine iz svoje obuće, odjeće, prehrane ili kozmetike te time pomoći sebi, drugim ljudima, okolišu i životinjama. Predivno je vidjeti gomilu istomišljenika koji su odlučili ne šutjeti o patnji životinja i boriti se za pravednost. Ovo je zaista uspješno obilježen Međunarodni dan prava životinja i u Hrvatskoj.”
Napusten-Pas Možda te zanima... Životinje nisu za pod bor! Eko
Da će u budućnosti još znatno više jačati otpor zlostavljanju i iskorištavanju životinja, govori i činjenica da u svijetu postoji 18 političkih stranaka za životinje, odnosno onih koje ne stavljaju kratkoročne interese čovjeka u središnju poziciju, već cijeli planet i sve njegove stanovnike. Senatorica Christine Teunissen iz nizozemske stranke Partij voor de Dieren dala je podršku proteklom Maršu za životinje u Zagrebu u nadahnjujućem videu. Svojim dolaskom Marš su podržali i Dunja Vejzović, Ibrica Jusić i Igor Barberić, a brojni ostali poznati poslali poruke podrške.
 | Author: Ana Mihalić Foto: Ana Mihalić
Prijatelji životinja zahvaljuju suorganizatorima, Udruzi Pobjede, i svim ostalim udrugama koje su dale podršku, medijima koji su najavili prosvjed, osobama iz javnog života te svim glasnim i neumornim sudionicima Marša za životinje koji su dobili simpatije prolaznika i dali hrvatskoj javnosti jasnu poruku suosjećanja te se pridružili obilježavanju Međunarodnog dana prava životinja diljem svijeta. 
Možda te zanima... Bravo! Danas slavimo! U Hrvatskoj više neće ubijati životinje u skloništima! Eko
I svi oni koji nisu uspjeli doći na Marš za životinje dobrodošli su pridružiti se rastućem pokretu za prava životinja, saznati informacije o stravičnim postupcima prema živim bićima na www.prijatelji-zivotinja.hr gdje se nalaze i upute kako svaki pojedinac može pomoći.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.