Eko 28. svibnja 2016.

Znaš li koliko često treba prati ručnike

Rucnikkk
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koliko često ti pereš ručnike za lice i one za tuširanje? Znanstvenici kažu da je nakon svake upotrebe važno osušiti ručnik i onda se on može upotrebljavati oko četiri puta, u suprotnom već nakon dva korištenja trebaš ga staviti na pranje radi bakterija koje se skupljaju na njemu

Važno je da je suh

Ako se ne osuši nakon upotrebe ručnik može imati neugodan miris, a to je pouzdan znak da ga trebaš zamijeniti. Češće trebaju mijenjati ručnike i osobe koje rade teške fizičke poslove ili one koje se iz bilo kojeg razloga pojačano znoje. Važno je da ako jedan član obitelji ima kožnih problema da se njegov ručnik ne miješa s ručnicima ostalih ukućana.

Naravno dođe i vrijeme kad se svaki ručnik mora baciti. Jedan od znakova da ga se trebaš zauvijek odreći je neugodan miris koji ne nestaje niti nakon pranja, a drugi je ofucan izgled. Kako bi ručnik što rjeđe morala prati, prije tuširanja ga izbaci van iz kupaonice da ne bude mokar od vlage, a nakon tuširanja ga raširi na sušilicu ili radijator. 

Znaš li koliko često treba prati grudnjak?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.