Dijeta 15. lipnja 2011.

Marinini rezultati: 6 kg i 5 cm manje

Marina-Smetisko2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U prvih šest tjedana akcije "Mršavimo zajedno" Marina je izgubila točno šest kilograma, čime je njezina nutricionistica vrlo zadovoljna jer gubitak od jednog kilograma tjedno predstavlja ideal zdravog mršavljenja. U postizanju ovih rezultata Marini nije naškodilo čak ni povremeno odstupanje od dijetnog jelovnika

Kao i sve ostale sudionice akcije "Mršavimo zajedno", Marina Smetiško iz Zagreba bila je u Poliklinici Sunce na kontrolnom vaganju i mjerenju struka na polovici programa mršavljenja.

Medicinska sestra provjerila je brojke na vagi i pročitala 69, što znači gubitak od 6 kilograma na Marininu početnu težinu od 75 kilograma. Struk joj se sa 88 suzio na 83 centimetra, tako da je tu izgubila 5 centimetara.

'Na vaganju mi je bilo baš zanimljivo, jer me i samu zanimalo koliko sam točno sada teška. U početku sam računala da ću izgubiti i više, ali je u zadnje vrijeme bilo previše posebnih prigoda, obiteljskih ručkova i proslava na kojima sam morala barem probati i nešto što mi nije bilo na jelovniku.

Ipak sam s gubitkom od šest kila stvarno zadovoljna, a i struk je tanji. Moji planovi su najmanje još toliko kilograma i centimetara do kraja programa, a kako će biti, vidjet ćemo', kaže Marina.

Pohvalila nam se da i njezina okolina primjećuje da je tanja, što ju samo dodatno motivira da dalje trenira i bude uporna sa svojom dijetnom prehranom.

Komentar nutricionistice: Marina mršavi zdravo

Mirja Jošić, nutricionistica iz Vitaminoteke koja je sastavila Marinin jelovnik, komentirala je njezine najnovije rezultate:

'Marina je u 6 tjedana izgubila 6 kilograma, što znači da je gubila otprilike 1 kilogram tjedno, što se smatra zdravim mršavljenjem. Gubitak koji je puno veći od jednog kilograma tjedno nije preporučljiv.

Marina se približava svom cilju i nastavi li ovako, pa čak i uz povremeno isprobavanje delicija na obiteljskim proslavama, vjerujem da uspjeh neće izostati i da će do kraja programa doći do svoje idealne tjelesne mase koja iznosi otprilike 62 kilograma.'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.