Dijeta 29. lipnja 2011.

Dijeta nije lagana, ali me ispunjava

Marina-Shake
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako se Marina nosi s trenutnim sporijim gubitkom kilograma i kako odolijeva iskušenjima uz novi roštilj u svom obiteljskom vrtu, pročitaj u njezinom  dnevniku mršavljenja

Huh, nakon mog malog uspjeha s gubitkom kilograma i centimetara, sada stagniram i ni mic dolje ni mic gore. A trudim se i trudim, plivam, vježbam, jedem lagano.

Moj najdraži muž me izveo i to samu, bez djece (nakon 19 godina braka) u toplice. Joj, kako sam bila izgubljena. Nikad nisam u toplicama bila bez djece. Kao cura da, ali u braku nikada.

Bilo mi je zato čudno jer nisam imala koga loviti, tepati, hraniti, biti dosadna. Ali je zato uživao moj komad - njemu sam tepala, hranila ga, mazila i pazila. Stvarno je uživao i sigurna sam da će to sve na svoj diskretan način ponoviti.

Muž peče roštilj, a ja se umorim

Izuzev tog odmora, vikende sada jedva preživljavam jer su stvarno naporni:  novost je da u vrtu imamo prekrasan roštilj na kojem se može raditi i peka, a, normalno, kao svaka žena, svu pripremu radim ja. Glavno da moj muž kuha, a to znači da baci žeravicu i viče kao svaki pravi muškarac "Ženooooooo dodaj…"

I na kraju me pita zašto se žalim, kad je on danas kuhao. U stvarnosti se ja od toga dobro umorim, jer priprema izgleda ovako: pripremim dvije vrste salate, mariniram meso, povrće i ogulim krumpire, naravno pripremim i nareske... Ako mi se muž osramoti, da možemo nešto i prigristi dok to remek djelo od peke ne dođe na vidjelo. Postavim stol, pospremim stol, dodam pivo ili gemišt, skuham kavu i napravim kolač.

Ipak mi je program mršavljenja, sve u svemu, jedno jako pozitivno iskustvo: naučila sam da mogu fino i zdravo jesti, da sam sita i da mi nije teško.

Tjedan mi je super. Koliko god mi je nekad teško pa se zalomi i da se pitam što mi je i što to radim, ispunjava me čitavu. Dižem se u pet ujutro, krećem u pola šest od kuće,  a vraćam se u devet ili deset navečer.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.