Saznaj sve o zubnim implantantima

Implantat je umjetni korijen zuba, koji se ugrađuje na mjesto na kojemu zub nedostaje. Najčešće je napravljen od titana, biokompatibilnog materijala koji srasta s kosti. Neke od prednosti implantata su da sprečavaju povlačenje čeljusne kosti, a prilikom njihovog postavljanja nema ni potrebe za brušenjem susjednih zubi, kao kada se stavlja most.  Protokol za ugradnju implantata je prilično jednostavan
Vidi originalni članak

Postupak postavljanja implantanta

Titanski vijak se ugradi u kost, i s vremenom srasta s njom te postaje dio organizma. Nakon samog procesa postavljanja implantata potrebno je čekati da prođe proces osteointegracije (ovisno o poziciji implantata čeka se 3-6 mjeseci) te da implantat potpuno sraste u kosti. Tek nakon ta dva koraka moguće je krenuti s opterećenjem implantata. Implantati su danas nezamjenjiv dio stomatološke terapije, čija se svakodnevna upotreba pokazala kao pun pogodak u dobivanju savršenih stomatoloških radova te rješavanju i najtežih slučajeva koje je stomatologija vidjela.

Zubni implantant je doživotno ulaganje

S njima se može ne samo zamijeniti jedan zub koji nedostaje, nego i napraviti rehabilitacijska terapija kompletne čeljusti. Uz pomoć implantata pacijenti izbjegnu dobivanje zubnih proteza, te samim time si poboljšavaju kvalitetu života. Naime kada ugradiš implantate čak i u kombinaciji s protezama nema onih neugodnih situacija gdje proteze ispadaju, klapaju i slično. U današnje vrijeme cijene implantata variraju i ovise o vrsti implantata, ali svakako su ulaganje u doživotno rješavanje oralnih problema. Pacijent dobiva doživotno jamstvo na titanski vijak koje ostvaruje ukoliko jednom godišnje dođe na redovnu kontrolu i brine o urednoj oralnoj higijeni.

Riješi kviz i saznaj koliko znaš o zdravlju zubi!

Posjeti missZDRAVA.hr