Loša prehrana uzrok trnaca u tijelu

Ako ste nekad davno imali ozljedu ili traumu, poput slomljene ruke ili samo iščašenja, bez obzira na njezinu težinu moglo je doći do ozljede vratnog kralješka koji sad uzrokuje trnce u prstima
Vidi originalni članak

Još neki od uzroka:

  • Alkoholizam je još jedan od uzročnika trnaca u rukama, a dolazi zbog nedostatka vitamina ili loših prehrambenih navika. Također, alkoholizam može dovesti i do alkoholne neuropatije, odnosno oštećenja živčanog sustava.
  • Osjećaš li slabost praćenu utrnulošću ili senzacijama ‘mravinjanja’ i trnaca, poremećena ti je ravnoteža i koordinacija pokreta, javljaju se dvoslike, vrtoglavice, problemi s mjehurom, multipla skleroza mogla bi biti krivac za to. Također, trnci u prstima mogu biti i posljedica upale karpalnog tunela.
  • Kod autoimunih bolesti trnci se ne pojavljuju samo u rukama i nogama, nego na bilo kojem dijelu tijela. Razlog tome je što bolest napada vlastite tjelesne stanice misleći da su one štetne za tijelo.

Hrana koja poboljšava cirkulaciju, pročitaj više.

Trnjenje u rukama ublaži tako da razgibate ramena kružnim pokretima unatrag. Spoji lopatice, uvuci bradu i izravnajte vratnu kralježnicu. Pa ostani u tom položaju nekoliko sekundi

Posjeti missZDRAVA.hr