Thunberg: ‘Nisam još testirana, ali vjerojatno je da imam koronavirus’

Instagram Greta Thunberg No, iz kojeg razloga? Zašto ljudi toliko mrze Gretu Thunberg?
‘U Švedskoj se ne možete testirati na COVID-19, osim ako trebate hitan medicinski tretman. Svima koji se osjećaju bolesno rečeno je da ostanu kod kuće i izoliraju se. Zbog toga, ni ja nisam testirana, ali s obzirom na simptome, vrlo je vjerojatno da imam koronavirus’, napisala je Thunberg na Instagramu.
Vidi originalni članak

Greta Thunberg, švedska aktivistica koja je nadahnula globalne klimatske prosvjede, napisala je kako je „vrlo vjerojatno“ da je oboljela od koronavirusa, prenosi The Guardian.

Ako ga imaš nazovi liječnika Jedan rijedak simptom koji može upućivati na koronavirus

Mlada aktivistica, čiji je prosvjed ispred švedskog parlamenta pokrenuo globalnu kampanju mladih za klimu, u objavi na Instagramu rekla je kako je u samoizolaciju otišla nakon što su se ona i njezin otac vratili s putovanja iz središnje Europe prije otprilike dva tjedna.

Nekoliko dana kasnije, kako kaže, oboje su se počeli osjećati bolesno te je navela kako su se osjećali umorno i da su imali simptome poput drhtavice i kašlja. Njen otac imao je teže simptome, nego što ih je imala ona te upravo to naglašava. “Moja zadnja prehlada bila je teža nego ovo”, napisala je Thunberg.

"Mi koji ne pripadamo rizičnoj skupini snosimo ogromnu odgovornost, naši postupci mogu utjecati na život i smrt mnogih drugih”, zaključila je pokretačica klimatskih prosvjeda u školama koji su milijune mladih potaknuli na to da od svojih država zahtijevaju hitne mjere vezane uz klimatske promjene, a mladoj Greti su omogućili da upozna mnogo svjetske lidere te da postane jedan od najutjecajnijih glasova mlade generacije.

Izbjegavaj sredstva na bazi klora Kada s čim i koliko često treba čistiti mobitel dok traje koronavirus

Posjeti missZDRAVA.hr