Prirodni savjeti za liječenje bolesti

"Ljekaruša" fra Jure Marčinkovića je knjiga trajne vrijednosti koja sadrži 1168 recepata, provjereno djelotvornih i sačuvanih u narodnoj predaji, koji liječe ili tretiraju 136 bolesti i stanja
Vidi originalni članak

Sadrži popise i opise sredstava za suzbijanje bolesti, pisana je kao priručnik zdravstvenih savjeta i jednostavnih lijekova te je namijenjena i zdravstvenom prosvjećivanju jer je njezin cilj "očuvati i unaprijediti zdravlje zdravih ljudi, a ne samo pomoći liječenju oboljelih".

Razumljivi, prirodni i jeftini recepti

Autor knjige, fra Juro Marčinković, hrvatski je misionar na otoku Vancouveru, franjevac, svećenik, diplomirani teolog, diplomirani pravnik, magistar pravnih znanosti i autor "Božje biljne ljekarne".

Već više od pola stoljeća proučava ljekovito bilje, skuplja ga i pomaže mnogim ljudima da ozdrave ili da im bude bolje. Svoja iskustva i naputke s ljekovitim prirodnim pripravama sažeo je u ovoj knjizi.

Ipak, autor navodi da upute iz knjige ne mogu zamijeniti stručan medicinski savjet te da je liječnik taj koji mora odrediti koja je bolest posrijedi. Preporuke navedene u "Ljekaruši" mahom potječu iz drevnoga pučkog umijeća liječenja, a dijelom pripadaju komplementarnoj medicini. 

"Prednost je ovih savjeta što su razumljivi, prirodni, nekomplicirani, dostupni i jeftiniji od mnogih pripravaka farmaceutske industrije i kemijskih laboratorija, a možda najviše zbog toga što dok jedno liječe, drugom ne štete", kaže fra Juro Marčinković.

Intervju s fra Jurom Marčinkovićem pročitaj ovdje...

Rezultati igre darivanja...

U igri darivanja koja je trajala od 11. do 17. kolovoza, najboljih 5 komentara nagradili smo knjigom Ljekaruša autora fra Jure Marčinkovića.

Nagrađeni komentatori su: Atan, laurita77, Andiii, Melitta i Pirates. Korisnike ćemo putem e-maila obavijestiti o načinu preuzimanja nagrade.

Više info na: www.profil.hr

Posjeti missZDRAVA.hr