Poznata blogerica otkriva svoje iskustvo sa suhim okom

PR
U današnje vrijeme problem suhog oka je sve češći, izražen je kod ljudi koji rade u klimatiziranim i grijanim prostorijama, kao i kod osoba koje većinu vremena provode za računalom.
Vidi originalni članak

Znaš li što je suho oko? Nastaje ili zbog nedovoljnog lučenja suza ili zbog poremećaja u kvaliteti suznog filma. Vjerovala ili ne, plakanje je dobro za oči jer su suze potrebne za podmazivanje, prehranu, zdravlje, te jasan vid. Također, one smanjuju mogućnost infekcije, te ispiranjem stranih tijela iz oka zadržavaju površinu očiju glatkom i čistom. Za višak suza ne trebate brinuti jer one otječu u male drenažne kanale unutarnjeg kuta oka, te dalje u nosnu šupljinu. 

Visoka vlažnost je dobra za oči

Visoka vlažnost zraka loše utječe na kosu, ali je dobra za osobe sa suhim okom jer kiša i magla pozitivno djeluju na ovaj problem, kao i treptanje koje podmazuje oči. S druge strane suhoća oka se pojačava prilikom aktivnosti u kojima se ne trepće mnogo, kao što su čitanje ili korištenje računala. 

Hrvatska blogerica Isabella Rakonić, koja je na našoj blogerskoj sceni poznata i kao Isabella Eclaires i njezin blog The Pile of Style, ispričala nam je svoje iskustvo sa problemom suhog oka. 

„Godinama sam se borila sa suhoćom oka, te sam zbog toga mislila da ne mogu nositi kontaktne leće. Smatrala sam da taj problem i kontaktne leće nikako ne mogu ići zajedno i da ću zauvijek morati nositi naočale, sve dok nisam isprobala nove Air Optix Plus HydraGlayde kontaktne leće proizvedene od silikon hidrogel materijala koja sadrže SmartShield tehnologiju.“ 

Moderna tehnologija za zdravo oko

Upravo ta patentirana Air Optix Plus HydraGlayde tehnologija dokazano omogućava sjajan vid i dugotrajnu udobnost, što je posebno važno kada vaš radni dan potraje do kasno u noć ili kao kod Isabellinog primjera, na čestim putovanjima i snimanjima. 

„Preporučili su mi proizvode s HydraGlayde Moisture Matrix tehnologijom, upravo zbog sustava ovlaživanja, koji pruža dugotrajnu vlažnost i udobnost pa ne moram brinuti da će mi oči na fotografijama biti crvene ili da će mi se leće zamutiti. Korištenjem kontaktnih leća moj život je mnogo jednostavniji, a putovanja su lakša. Svima preporučujem da isprobaju Air Optix Plus HydraGlayde kontaktne leće, jer ih doista nećete ni osjećati u očima.“ – zaključila je Isabella.

Posjeti missZDRAVA.hr