Ove poznate dame su iz borbe protiv raka jajnika izašle kao pobjednice

Guliver/Shutterstock
Po učestalosti svih zloćudnih tumora, rak jajnika nalazi se na petom mjestu dok je u ukupnoj smrtnosti žena od raka spolnih organa rak jajnika na prvom mjestu.
Vidi originalni članak

Rak jajnika najčešće se pojavljuje kod žena u dobi oko 63 godine, no postoje i slučajevi kad je dijagnosticiran djevojkama u 20-im i 30-im godinama. Iako su brojke, kad je u pitanju smrtnost, nemilosrdne ipak postoje i slučajevi koji nam vraćaju nadu. Da bolest ne bira znaju i poznate dame koje su svoju bitku protiv opake bolesti dobile. 

Kathy Bates

Glumica Kathy Bates (71) poznata po brojnim filmskim i televizijskim ulogama od raka jajnika oboljela je 2003. godine, a nakon godinu dana borbe, 2004. godine je objavljeno kako je rak u remisiji. 

Cobie Smulders

Cobie Smulders poznata je po ulozi Robin Scherbatsky iz serije 'Kako sam upoznao vašu majku' i pravi je dokaz da i mlade djevojke mogu oboljeti od raka jajnika. U 25. godini otkriven joj je rak, a nakon velikog broja operacija, bolest danas 37- godišnjakinje je u remisiji. 

Raelene Boyle 

Umirovljena australska atletičarka Raelene Boyle (67) iza sebe ima dugu povijest borbe s rakom. Prvo joj je 1996. godine dijagnosticiran rak dojke, a zatim 2000. i 2001. godine i rak jajnika te su trenutno oba raka u remisiji. 

Valisia LeKae 

Glumica i pjevačica nagrađena nagradom Tony, Valisia LeKae (39) poznata je po tome što je utjelovila Dianu Ross u brodvejskom mjuziklu 'Motown: The Musical'. Njoj je rak jajnika otkriven 2013. godine te je zbog raka bila prisiljena odustati od uloge. Trenutno je bolest u remisiji. 

Shannon Miller

Olimpijska gimnastičarka Shannon Miller (42) 2011. godine oboljela je od rijetkog oblika raka jajnika. Srećom, otkriven je rano pa nakon operacije i devet tjedana kemoterapije može reći da je rak u remisiji. 

Brandi Maxiell

Zvijezda reality showa ' Basketball Wives LA' i supruga košarkaša Jason Maxiella, Brandi (35), saznala je da boluje od raka jajnika kad je imala samo 24 godine. U početku joj je postavljena kriva dijagnoza, ali je ona znala da nešto nije u redu. Brandi je sad dobro, a rak je u remisiji. 

Posjeti missZDRAVA.hr