Onkologinja otkriva kombinaciju tvari koje pomažu i kod najtežih bolesti

PR Dr. Triebnig-Pokorny
Dr. Ilse Triebnig - Pokorny, specijalistica onkološke kirurgije i komplementarne medicine iz Austrije s brojnim kliničkim iskustvima u prevenciji i olakšanju tegoba pacijenata, nedavno je na stručnom skupu "Cjelovit pristup zdravlju kao prevenciji bolesti suvremenog života" održanom u Biovegi u Zagrebu iznijela niz informacija kako pomoći onkološkim bolesnicima.
Vidi originalni članak

Dr. Triebnig - Pokorny nakon dugogodišnjeg rada s onkološkim pacijentima uvidjela je da im konvencionalna medicina ne može u dovoljnoj mjeri omogućiti kvalitetan život nakon operacije i zračenja te se počela interesirati za komplementarnu medicinu. Prvo je otišla u Indiju gdje je proučavala Ayurvedu, a potom i u Kinu gdje je stekla znanja iz tradicionalne kineske medicine. "Klasična medicina je nužna i tehnički izvrsno razvijena za liječenje onkoloških pacijenata, ali nije dovoljna. Primijetila sam da se mnogima bolest vraća", rekla je liječnica. 

Okolišni faktori uzorkuju sve više bolesti, zato je nužno redovito provoditi detoksikaciju i jesti organski uzgojenu hranu

Naglasila je da su se zbog okolišnih faktora, prvenstveno zbog zagađenja hrane pesticidima pojavile bolesti koje prije nisu postojale te da je tragično što je sve više djece i mladih koji obolijevaju od raka. Dr. Triebnig - Pokorny rekla je da se svakodnevnom fizičkom detoksikacijom i zdravim načinom života trebamo i možemo boriti protiv bolesti današnjice poput umora, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i karcinoma. Istaknula je da zdravlje dolazi iz crijeva, odnosno snažnog mikrobioma.

"Zbog pesticida, antibiotika i prerađene hrane stijenka crijeva postaje propusna i u organizam propušta štetne tvari koje bi trebalo izbaciti iz tijela. Tijelo se nastoji boriti protiv tih toksina koji ga oslabljuju i čine podložnijim raznim bolestima. Stoga se svatko mora pobrinuti kako da smanji tu štetu. Najsigurniji način je konzumacija organske hrane i zdrav aktivan način života. Također na tom putu prema zdravlju mogu pomoći određene supstance. Arabinoksilan je jedna od najboljih prirodnih supstanci za poticanje rasta prirodnih stanica ubojica, a također i važnih limfita, dok je zeolit, prema mom iskustvu najbolji antioksidativni mineral", tvrdi dr. Triebnig-Pokorny.

Idealan par: Zeolit najbolji čistač organizma, arabinoksilan izvrstan za imunitet

Liječnica je u svom dugogodišnjem radu i praćenju učinaka terapije na više od tri tisuće pacijenata zaključila da je arabinoksilan  jedna od najboljih prirodnih supstanci za poticanje rasta prirodnih stanica ubojica, a također i važnih limfocita. Arabinoksilan je djelatna tvar koja se sastoji od šećera ksiloze i arabinoze te se obično kombinira s vlaknima topivim u vodi koje se dobivaju iz rižinih mekinja i shiitake gljiva. Na organizam djeluje kao imunomodulator koji može osnažiti leukocite, smanjiti mogućnost infekcija, nema nuspojava i pokazao se učinkovitim za osnaživanje imuniteta osobama koje su na kemoterapiji. Osim toga pomaže i kod masne jetre.

"Jetra često strada od anestezije i kemoterapije pa je arabinoksilan dobro uzimati i prije i nakon operacije. Kod zdravih osoba se pokazao dobrim kod iscrpljenosti organizma. Primjerice ako primijetite da ćete se prehladiti ili dobiti virozu treba uzeti četiri do šest grama arabinoksilana i simptomi će nestati. Uz arabinoksilan pacijentima redovito dajem zeolit (mineral) koji djeluje kao čistač organizma. Zeolit pomaže izbaciti štetne tvari iz organizma, umanjuje posljedice kemoterapije, pomaže kod proljeva jer upija tekućinu, a opstipaciju može uzrokovati samo ako osoba ne unosi dovoljno tekućine.

Zeolit pomaže i kod bolesti crijeva pout ulceroznog kolitisa jer doprinosi njihovu zacjeljivanju. Također ga mogu i trebaju uzimati i zdrave osobe u preventivne svrhe. Osobito bih ga preporučila osobama koje su zbog posla izložene udisanju otrovnih para ili pušačima, oni mogu koristiti pola čajne žlice zeolita svaki dan u soku ili smoothieju. Na temelju istraživanja, smatram da je kombinacija arabinoksilana i zeolita jedna od najboljih prirodnih terapija za oboljele jer umanjuje nuspojave i doprinosi boljoj kvaliteti života", tumači dr. Triebnig-Pokorny.

Primjeri iz prakse dr. Triebnig-Pokorny

"Liječila sam muškarca od 58 godina koji je imao karcinom gušterače u naprednom stadiju te su mu odstranjeni i crijevo i želudac. Inače karcinom gušterače je u porastu zbog stresnog načina života. Pri operaciji došlo je do pucanja šavova i izmet mu se razlio po trbušnoj šupljini. Uz uobičajenu terapiju koristio je zeolit i arabinoksilan i sada je dobro."

"Pacijentica, rođena 1944. godine imala je zloćni limfom u trećem stadiju. Kada je došla na liječenje taj tumor se tretirao kemoterapijom što nije loša opcija, ali u određenom postotku uzrokuje nastanak novog karcinoma u roku od 8 do 10 godina. Godine 2009. oboljela je od raka jajnika u naprednom stadiju. Imala je 23 kemoterapije, odstranjeni su joj jajnici i dio debelog crijeva. Mogla je jesti jedino kuhanu rižu, smršavjela je na 40 kilograma, morala je dnevno 20 do 30 puta ići na WC, nositi pelene, svaki društveni kontakt bio joj je onemogućen. Došla je meni s molbom da joj pomognem jer je htjela poživjeti još nekoliko mjeseci dok joj se ne rodi unuka. Silno ju je željela barem jednom vidjeti. Započeli smo mučan put terapije zeolitom koji je prekinuo teške proljeve. Zatim sam joj propisala dijetu koju je slijedila i počela se polako oporavljati. U tom periodu često sam joj infuzijom davala potrebne supstance jer nije bilo drugog načina. Ta gospođa sada ima dvoje unučadi, skija, pliva, a od te mučne epizode prošlo je 11 godina. Živa je i osjeća se dobro."

"Žena po zanimanju stomatologinja imala je karcinom desnog plućnog krila, nakon operacije nije uzimala nikakvu terapiju jer nije bilo adekvatne. Nakon pet godina vratio joj se karcinom u oba plućna krila. Dobila je terapije zračenjem i kemoterapiju, ali nije bilo nikakvog učinka i to me je uznemiravalo. Bilo mi je neugodno pitati ju u kakvom su joj stanju zubi jer je stomatolog, ali na kraju sam to učinila i ispostavilo se da ima granulom. Zamolila sam je da to sredi kako bismo mogli poraditi na njezinu imunitetu. Nakon što su zubi sanirani imala je još jedan tretman zračenjem, to je bilo prije tri godina, sada je zdrava i redovito uzima arabinoksilan i vjerujem da joj je to pomoglo kako bi prebrodila bolest."

Dozanaj više o djelovanju arabinoksilana kod liječenja karcinoma.

Posjeti missZDRAVA.hr