Njega kose za sunčane dane

Obavezno isperi kosu nakon kupanja u moru, jer sol dodatno isušuje kosu, koja je ljeti, jednako kao i koža, izložena nepovoljnom utjecaju sunca. Koristi blage šampone, i to svaki drugi dan, a inače ispiri sol samo običnom vodom. Za potpunu zaštitu, isprobaj proizvode za kosu s UV filterima i antioksidansima
Vidi originalni članak

Većina ljudi ima na neki način oštećenu kosu - bilo da je riječ o obojenoj kosi ili ispucalim vrhovima - a sunčeve UV zrake, vjetar, sol iz mora, kao i klor iz bazena, mogu pogoršati stanje.

Vlasnica studija za profesionalnu njegu kose DivaStil, Ivana Šundov Hojan, kaže da je zbog toga ljeti dobro koristiti preparate za kosu koji su blagi, imaju ciljano djelovanje i prikladni su za češću upotrebu.

I kosi treba UV zaštita

Kako bi se spriječilo isušivanje i oštećivanje kose, najbolji su preparati koji će kosi dati vlagu i pružiti joj UV zaštitu. U studiju DivaStil preporučuju Schwarzkopfovu liniju BC Sun Protect.

Svi proizvodi iz te linije - šampon, regenerator, maska, njega za vrhove i pjena - imaju UV filtere koji kosu štite od štetnog utjecaja UV zraka i antioksidanse koji štite od slobodnih radikala izazvanih suncem i vanjskim onečišćenjima.

Također sadrže palmino ulje i posebnu Amino Cell Rebuild tehnologiju koja hrani i rehidratizira kosu nakon izlaganja suncu, vraća joj zdrav sjaj i priprema ju za sljedeće izlaganje suncu.

Svi preparati su lagani, namijenjeni čestoj upotrebi i lako se koriste. Imaju svjež ljetni miris i svjetlucavu teksturu, pa koži osim potrebne zaštite osiguravaju i lijep izgled.

Više info: www.divastil.hr

Posjeti missZDRAVA.hr