Lady Gaga u intervjuu za Oprah: 'Silovana sam više puta i još uzimam terapiju'

Screenshot: Born This Way Foundation/Instagram
"Nadam se da će 2020. godina za vas postati godina transformacije - uma, tijela i duha. Zbog toga ovu svoju turneju nazvala '2020 Vision: Your Life in Focus' (2020. Vizija: Vaš život u fokusu)", napisala je Oprah u najavi svoje turneje, a njena prva gošća bila je Lady Gaga.
Vidi originalni članak

Poznata pjevačica, pop zvijezda, Lady Gaga u subotu je u BB&T Centru Fort Lauderdale bila prvi gost na turneji u devet gradova po SAD-u koje će Oprah posjetiti ove godine. Deveterostruku nositeljicu Grammyja Oprah je predstavila kao prvu gošću pred 15.000 obožavatelja, a razgovor je u trenutcima Lady Gagu doveo do suza.

Oslanjajući se na svoj stručni izvještajni način vođenja intervjua, Oprah je dobila 33-godišnju dobitnicu Oscara da se otvori o stvaranju njezine persone - Lady Gage, pravim imenom Stefani Joanne Angelina Germanotta te su također pričale i o težim temama kao što su kronična bol, samoozljeđivanje i seksualno napastovanje. Gaga je hrabro objasnila kako ju je trauma iz adolescentskog dijela života oblikovala u odrasloj dobi te je dovela do mentalnih, psihičkih i fizičkih problema zbog kojih ponekad nije mogla ustati iz kreveta.

Više puta sam bila silovana kada sam imala 19 godina. Kao rezultat toga razvila sam PTSP. Nisam imala nikoga da mi pomogne, nisam imala terapeuta, nisam imala psihijatra, nisam imala liječnika koji bi mi pomogao proći kroz taj period života”, rekla je Gaga Oprah nadodavši kako je, nakon što je u ranim 20-ima postigla uspjeh i slavu, njezino tijelo osjećalo "intenzivnu bol" koja ju je podsjećala na bol koju je osjetila nakon silovanja i PTSP-a koji je nastao kao rezultat neliječene traume.

U razgovoru Gaga je otkrila kako joj je na kraju dijagnosticirana fibromialgija te se sada okreće raznim tehnikama kako bi se osjećala bolje - uzima i antipsihotike i antidepresive, svakodnevno vježba transcendentnu meditaciju, uz psihoterapiju. "Bojala sam se da ću umrijeti", rekla je Gaga, suzdržavajući suze. "Rekla bih da sam tako živjela oko pet godina. I rado bi se opet suočila s tim, s tih pet godina jer su me one učinile ovakvom kakva sam danas."

Pjevačica se također osvrnula na romantične glasine koje su okruživale nju i Bradleya Coopera za vrijeme dodjele Oscara rekavši: "Stvarno smo to dobro odradili. Zavarali smo sve. Stvorili smo to."

Na samom kraju intervjua Oprah je Gagu pitala o tome kada fanovi mogu očekivati njen šesti studijski album. "Trenutno vodimo razgovor o zdravlju i njezi, ali ja i dalje stvaram glazbu, ne brinite", odgovorila je.

Već spomenuta  2020 Vision: Your Life in Focus tura tek je krenula, a gosti koji će sudjelovati su:

  • 11.01., St. Paul - Tina Fey
  • 18.01., Charlotte - Amy Schumer
  • 25.01., Atlanta - Dwayne Johnson
  • 08.02., Brooklyn - Michelle Obama
  • 15.02., Dallas - Tracee Ellis Ross
  • 22.02., San Francisco - Kate Hudson
  • 29.02., Los Angeles - Jennifer Lopez
  • 07.03., Denver - Gayle King
Posjeti missZDRAVA.hr