Zaštiti svoje oči od sunčevih zraka

Većina ljudi na sunčane naočale gleda kao na modni dodatak, ali ne i kao na sredstvo brige o vlastitom zdravlju, u ovom slučaju brige za vlastiti vid. Bitna nam je boja, okvir, ali ne i jesmo li time učinili dobro ili loše za svoje oči
Vidi originalni članak

Štetni utjecaj sunčevih zraka

''Nekvalitetne sunčane naočale štete našem vidu prvenstveno jer nam se oči kroz nekvalitetna stakla dodatno naprežu, a sučeve zrake slobodno prodiru kroz takva stakla oštećujući površinu kao i dublje strukture oka, leću i makulu. Kako kod odraslih tako i kod djece kojima smo još u većoj mjeri spremniji dati zaista nekvalitetne naočale s naglaskom da je kod njih štetno djelovanje nekvalitetnih naočala još izraženije. Kod djece su očne strukture još uvijek nezrele, u procesu razvoja, širina zjenica je veća te su stupnjevi oštećenja i kumulativni učinak štetnog zračenja na oko izraženiji'' pojašnjava dr. Urlić iz Poliklinike Ghetaldus

100 posto filtriraju UV zrake

Dobar odabir sunčanih naočala podrazumijeva u prvom redu kvalitetan vid bez napora i zaštitu očiju od štetnog djelovanja UV zraka. Sve sunčane naočale koje možeš naći u Optikama Ghetaldus gdje garantiraju 100 posto UVA i UVB zaštitu te 100 posto filtriraju UV zrake.

''Kvalitetne sunčane naočale daju ti ugodnu i ne previše tamnu sliku dok nekvalitetne sunčane naočale imaju sluba optičku čistoću i često kroz njih dobivaš iskrivljenu sliku koje nisi u tom trenutku toliko niti svjesna, a sve to zamara i šteti tvom vidu. Nekvalitetnim sunčanim naočalama doslovno možeš prizvati različite očne komplikacije u puno ranijoj životnoj dobi, jer kako pamti tvoja koža pamte i tvoje oči'', upozorava dr. Urlić. Uz pomoć vrhunski educiranih stručnjaka preveniraj moguće probleme i pronađi savršene sunčane naočale koje ti najbolje pristaju u Poliklinikama i Optikama Ghetaldus. Tvoje oči će ti biti itekako zahvalne!

Za svaki životni stil

Carrera, talijanski sportski i lifestyle brend naočala na scenu je stupio 1956. godine. Jedinstvenim i prepoznatljivim stilom te inovativnošću Carrerine naočale dovedene su do savršenstva. Carrera naočale ispunit će sve tvoje potrebe i uklopiti se u svaki životni stil. Ovaj je brend postao sinonim za osobe željne dobrog i trendy izgleda pa su tako Carrerine sunčane naočale krasile lica mnogih poznatih osoba poput Kate Hudson, Gwen Stefani, Christine Aguilera i Alicie Keys. Zašto Carrera sunčane naočale ne bi krasile i tvoje lice? Izaberi sunčane naočale iz Carrera linije po tvom izboru u Optikama Ghetaldus.

www.ghetaldus.hr

Posjeti missZDRAVA.hr