Kolagen - previđen izvor mladosti

Blistava koža, gušća kosa, lijepi nokti, zdravi zglobovi i super metabolizam. Sve su to "dodaci", koji krase tvoje tijelo i raspoloženje, ukoliko iskoristiš potencijal koji posjeduje čudesna tvar u tvom tijelu.
Vidi originalni članak

Nedostaje li ti, kao i većini, tvoj mladenački izgled, super raspoloženje i samopouzdanje? Iz tjedna u tjedan, sve očitije bore, umoran izgled i suha koža, podsjećaju te da stariš. Naravno, sve to te dovodi u loše raspoloženje jer živiš u uvjerenju da je sve izvan tvoje moći. Međutim, upravo se takav način razmišljanja smatra fatalnom pogreškom. Iako većina čvrsto vjeruje da je starenje proces na koji praktički ne mogu utjecati, za manje od minute dokazat ću ti da je to potpuna laž.

Tvoj izgled i kako se osjećaš uvelike ovise o tvari, o kojoj ćemo govoriti u nastavku. Glavni podatak je da uglavnom ti odlučuješ kakav će učinak ovaj "čudotvorni element" imati na tvoje tijelo. Zato što prije pogledajmo kako možeš iskoristiti puni potencijal ovog previđenog izvora mladosti.

Što je kolagen? 

Izuzetno važna bjelančevina koju ću predstaviti u današnjoj objavi zauzima prvo mjesto u svijetu ljepote i zdravlja. Smatra se da je najzastupljeniji protein u tijelu i sastavni je dio tvoje kože, kose, noktiju, tetiva, ligamenata, hrskavice i zglobova. Možemo reći da je to element koji tvom tijelu daje strukturu, oblik i čvrstoću. Ovaj izuzetno važan protein poznat je pod nazivom kolagen.

I premda se smatra prijeko potrebnim kada je u pitanju fit tijelo i mladenački izgled, moram ti skrenuti pažnju na prilično neugodnu činjenicu. Radi se o problemu koji se javlja nakon 25. godine. Tada tijelo polako počinje gubiti potencijal za stvaranje svježeg kolagena.

To naprosto znači da organizam ne uspjeva proizvesti toliko kolagena, koliko je potrebno tvojoj koži, kosi, zglobovima i preostalim tkivima. Posljedično se pojavljuju prvi znakovi starenja koji snažno utječu na tvoje raspoloženje i samopouzdanje. I ne samo to...Pored starosti, na udio kolagena negativno utječi i ostali faktori, koji su često sastavni dio modernog načina života. To su:

  • nedostatak sna,
  • stresne situacije u domaćem i radnom okruženju,
  • sve nekvalitetnija hrana,
  • konzumiranje kave i alkohola,
  • konzumiranje procesuirane hrane i
  • pretjerana izloženost suncu.

Zato je logično da nedostatak kolagena raste iz dana u dan. Ukoliko zaboraviš na tu okrutnu činjenicu i svom organizmu ne priskočiš u pomoć, na način koji ću ti otkriti u nastavku, znakovi da ti nedostaje ovog ključnog elementi postati će sve jače vidljivi.

Posljedice nedostatka kolagena 

Govorimo o:

  • dubokim borama,
  • obješenim obrazima,
  • uvelom licu,
  • umornom izgledu,
  • sve rjeđoj kosi,
  • krhkim noktima,
  • čestim bolovima u zglobovima i
  • pa čak i povremenim tegobama s probavom.

Zato je glavno pitanje, na koje moramo odgovoriti, sljedeće …

Kako eliminirati kolagenski deficit i tako si vratiti fit tijelo, prevladati umoran izgled i bore te se pobrinuti za super raspoloženje? 

Pobjednička strategija, zbog koje ćeš se razveseliti vrhunskim rezultatima u što kraćem roku, sastavljena je od dva ključna dijela. Prvi je usko povezan s tvojim načinom života. Kao što smo rekli, postoji nekoliko čimbenika koji dodatnu produbljuju kolagenski deficit i tako ubrzavaju proces starenja. Zato je vrlo važno eliminirati neprijatelja kolagena iz svoje svakodnevice.

Kako? Najlakše je tako da: 

  • se pobrineš za dostatnu količinu kvalitetnog odmora,
  • si uzmeš dovoljno vremena za sebe i za opuštanje,
  • na svom rasporedu pronađeš vrijeme za tjelesnu aktivnost,
  • konzumiraš što kvalitetniju hranu i
  • piješ vodu, nezaslađeni čaj ili prirodnu limunadu.

Važno je zapamtiti ključnu činjenicu. U usporedbi sa spomenutim mjerama za svjež, mladolik izgled, zdravo tijelo i puno energije, znatno je važniji onaj drugi dio učinkovite strategije. Naime, radi se o potezu kojim rješavaš problem u samom izvoru. Kao što smo već rekli, kolagen je bjelančevina koja nastaje u tvom tijelu. S obzirom na potrebe tvog organizma (pomoć koži, kosi, noktima ...) u točno se određenom redosljedu udruže jedinice kolagena, koje nazivamo aminokiseline.

Možeš ih zamisliti kao manje karike koje tvore lance različitih duljina i kompleksnosti, dizajnirane za određene zadatke, pa kolagen zato dolazi u čak 30 različitih oblika i, kao što smo spomenuli, sastavni je dio mnogih tkiva u tvom tijelu. Međutim, izraženi nedostatak ovog važnog gradivnog elementa pogađa tvoje tijelo poput razornog vala i ostavlja teške posljedice, pa ne čudi da oni, koji svom tijelu ne priskoče u pomoć u optimalnoj sintezi glavnog proteina, jako pate.

U usporedbi s nekolicinom vršnjaka koji znaju iskoristiti potencijal kolagena, ostali izgledaju puno starije, umornije i pregorjelo. I to samo zato što su previdili izvor problema. Najgore od svega je što im se sve događa vlastitom krivnjom. Iako organizam s godinama gubi potencijal za nastanak svježeg kolagena, to još ne znači da se u svojim četrdesetima, pedesetima ili čak šesdesetima moraš pomiriti s izraženim znakovima starenja.

Zdravlje tvoje kože, kose, noktiju i zglobova ovisi prvenstveno o hranjivim tvarima s kojima raspolaže tvoje tijelo, a ne o godini rođenja. Bore, obješeni obrazi, začepljene pore i bolni zglobovi, ne ljute te zato jer stariš. Glavni problem predstavlja nedostatak pravih aminokiselina.

Kao što se zid ne raspada samo zato što ga nagriza zub vremena, već zbog nedostatka pravog materijala za sanaciju štete, tako i tvoja koža gubi elastičnost i sjaj uglavnom zato što tvoje tijelo ne dobiva osnovne elemente potrebne za sintezu kolagena. Stoga je tvoj osnovni zadatak zapravo vrlo jednostavan. U prehranu moraš uvrstiti dovoljnu količinu hrane koja se smatra izvrsnim izvorom aminokiselina potrebnih za optimalno stvaranje kolagena. Ako slijediš ovo pravilo, uvjeravam te da se uskoro možeš razveseliti: svježijem i mladolikijem izgledu, elastičnijoj koži, zdravijoj kosi i noktima, zdravijim crijevima, učinkovitijem radu jetre, boljem mišićnom tonusu te, što većinu najviše iznenadi, pokojoj bori manje, koja ne zaslužuje mjesto na tvom licu. To su:

  • losos,
  • krta govedina,
  • pileće meso,
  • zeleno lisnato povrće,
  • jaja,
  • bobičasto voće i
  • avokado.

Ipak, možeš biti bez brige. Vjeruj mi da te potpuno razumijem. Ako se pojavila zabrinutost, jer ne voliš određene namirnice s popisa, odnosno rijetko se pojavljuju na tvom jelovniku, usprkos tome možeš se razveseliti mladolikom izgledu i super raspoloženju. Istina je da su sve nabrojane namirnice bogat izvor ključnih aminokiselina i ostalih nutrijenata, koje omogućavaju nastanak kolagena, ali to ne znači da se radi o najboljem mogućem izboru. Naime, postoji način da svom organizmu pružiš kolagen u hidroliziranom obliku.

Hidrolizirani kolagen omogućava najbolju apsorpciju 

Ovaj oblik kolagena dobiva se posebnim enzimskim procesima, čiji su krajnji rezultat građevni blokovi koji se mogu pohvaliti uistinu vrhunskom apsorpcijom. Oni se tri puta bolje apsorbiraju nego kolagen iz hrane, pa je jasno da su rezultati znatno izraženiji.

Istodobno, ovaj specifični oblik omogućuje ti također i kombiniranje s drugim tvarima, što dodatno pridonosi vrhunskoj sintezi esencijalnog kolagena. Govorimo o hranjivim sastojcima kao što su:

  • MSM, odnosno mineral ljepote,
  • Silicijev dioksid,
  • vitamin C i
  • hijaluronska kiselina.

Hidrolizirani kolagen je u obliku dodatka prehrani, što ne znači da svaki proizvod na kojem vidiš riječ kolagen, donosi željene rezultate. Postoji malo more različitih formulacija, ali samo su neke od njih zaista učinkovite. Među njima, bez ikakve sumnje, izdvaja se rješenje Golden Tree Premium Collagen Complex iz poduzeća Fit Tijelo

Ovo cjelovito rješenje može se pohvaliti formulacijom koja sadrži čak tri različita izvora kolagena u hidroliziranom obliku. To su:

  • hidrolizirani goveđi kolagen,
  • hidrolizirani riblji kolagen i
  • hidrolizirani kolagen iz jaja.

To znači da, za razliku od ostalih srodnih proizvoda, pomoću jednog rješenja u svoje tijelo unosiš sve glavne vrste kolagena i tako uživaš u znatno boljim rezultatima. Ako zaboraviš na ovo pravilo i odlučiš se za proizvod koji se može pohvaliti samo jednim ili dva izvora, nemoj očekivati ​​sve pozitivne promjene koje smo spomenuli jer je to praktički nemoguće. Naravno, kompleks hidroliziranih izvora kolagena nije jedina prednost Golden Tree Premium Collagen Complexa.

Ta jedinstvena formulacija, pored nabrojanog, sadrži i pomoćne elemente koji dodatno poboljšavaju udio kolagena u tvom organizmu. Vrhunske rezultate potpomažu vitamin C, MSM odnosno mineral ljepote, silicijev dioksid i hijaluronska kiselina. Točku na i dodaje prirodni ekstrakt borovnice, koji će se pobrinuti za jedinstven i ugodan okus. Golden Tree Premium Collagen Complex možeš dodati u čašu vode ili ga umiješati u limunadu, a njime možeš obogatiti i svoj omiljeni smoothie. To znači da u manje od pola minute svom organizmu priuštiš baš sve hranjive tvari, koje su mu potrebne za očuvanje mladolikog izgleda, super raspoloženje, a i pobjedu nad pokojom borom.

I još jedna bitna informacija …Ako u prva dva mjeseca ne primjetiš očekivane rezultate, javi nam se i mi ćemo ti bez ikakvih dodatnih pitanja, vratiti iznos cijele kupovine. To znači da praktički nema rizika i nemaš što izgubiti. A dobiti možeš puno. Govorimo o ljepšoj koži, gušćoj kosi, zdravim zglobovima i snažnim noktima, stoga ne čekaj i odmah si priušti svoj Golden Tree Premium Collagen Complex.

Posjeti missZDRAVA.hr