Edukacija za roditelje djevojaka oboljelih od poremećaja prehrane

Guliver/Shutterstock
Poremećaji hranjenja su psihički poremećaji koji zahvaćaju prvenstveno mlade ženske osobe. Procjenjuje se da u Hrvatskoj trenutno oko 40.000 ljudi boluje od anoreksije, bulimije i nespecifičnog poremećaja hranjenja.
Vidi originalni članak

Ako znamo da je anoreksija poremećaj s najvećom smrtnosti među adolescenticama, te da oboljele imaju ambivalentan stav prema liječenju, roditelji nose velik teret tijekom procesa liječenja. Kako bi pomogli roditeljima da bolje razumiju unutarnju borbu svog djeteta te da ih na pravi način podrške u borbi za vlastito zdravlje, Centar za poremećaje hranjenja BEA i PB Sv.Ivan uz podršku Gradskog ureda za zdravstvo, Ministarstva zdravlja i NZJZ „Andrija Štampar“ organiziraju dvodnevnu edukaciju o komunikaciji roditelja i stručnjaka s oboljelima.

Na edukaciji će gostovati i cijenjena psihijatrica prof. Janet Treasure te tako po prvi puta u Hrvatskoj educirati roditelje oboljelih od anoreksije i bulimije. Prof.Treasure održat će dvodnevnu edukaciju o liječenju poremećaja hranjenja metodom New Maudsley. Edukacija namijenjena roditeljima i stručnjacima održat će se 4. i 5. studenog 2016. u Zagrebu, u dvorani Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Jankomiru. 

Cijenjena doktorica će predstaviti učinkovit način poučavanja i osnaživanja roditelja

Prof. dr. sc. Janet Treasure vodeći je autoritet na području liječenja poremećaja hranjenja u Velikoj Britaniji i svijetu te je, uz više od 360 znanstvenih članaka o poremećajima hranjenja, ujedno i najcitiranija autorica u spomenutom području. Dobitnica je brojnih nagrada za znanstvena postignuća: Psihijatrijske zlatne medalje Royal College, NHS nagrade za inovaciju, MHRN nagrade za rad s bližnjima oboljelih itd. 

U Zagrebu će prof. dr. sc. Janet Treasure predstaviti učinkovit način poučavanja i osnaživanja roditelja i bližnjih oboljelih od poremećaja hranjenja. Gostovanje prof. Treasure jedinstvena je prilika da hrvatska stručna javnost upozna metodu New Maudsley, posebno značajnu za djecu i mlade oboljele od poremećaja hranjenja koji još žive s roditeljima. 

Pročitaj svjedočanstvo osobe koja je preboljela anoreksiju i bulimiju!

Posjeti missZDRAVA.hr