Žudiš za bijegom u snježnu idilu? Otkrivamo ti najljepše kolibe u Hrvatskoj

Instagram/Denis Rajčić Bistrica Cottage (Gornje Dubrave / Tounj)
Nakon strašnog potresa koji je zadesio Banovinu, Posavinu i Grad Zagreb bar možemo sanjariti o sigurnim utočištima, a neki će možda i otići u jednu od ovih divnih koliba.
Vidi originalni članak

Brojne znanstvene studije potvrdile su koliko je boravak u prirodi važan za naše fizičko i psihičko zdravlje.Smanjenje rizika od depresije, tjeskobe i reduciranje razine stresa pa čak i povećanje empatije samo su neki od mnogih zdravstvenih beneficija boravka u prirodi. Također, zbog dobro poznate situacije i karantene koju nam je sa sobom donijela 2020., vratili smo se prirodi i doživjeli novi oblik povezivanja i pogleda na život. Iako već duže vrijeme živimo u brzo rastućem društvu, korona nas je dodatno podsjetila da smo povezani sa svime što nas okružuje: zemljom, prirodom, drugim živim bićima, virusima.

“Bolje umjesto više” postala je misao vodilja iz dana u dan. Bolje vrijeme s obitelji nego veća plaća, bolje priroda nego igrice, bolje nova zelena površina u gradu nego još jedan shopping centar.

Dan ili čak godišnji odmor na planini resetira tijelo i duh. Na planini se sve usklađuje s prirodnim ritmom, a nama donosi zadovoljstvo i mir - priroda nam podiže raspoloženje, smanjuje negativne emocije i vraća nas izvoru.

Ako trenutačno ne pronalaziš vrijeme za odlazak u prirodu, a pritom žudiš za odmorom i odmakom od svakodnevice, naš prijedlog je da razmisliš o vikendu u nekoj od idiličnih kućica u prirodi. Lika i Gorski Kotar obiluju zanimljivim opcijama smještaja.

Nakon dana provedenog na čistom zraku možeš se sklupčati uz šalicu toplog napitka i slušati pucketanje vatre u kaminu. Može li bolje?

U ovim kućicama za odmor zaboravit ćeš na pandemiju

Naša mala koliba (Kusaja, Vojnić)

Kuća za odmor Roza (Kupjak)

Porn

Imanje Jelaš (u blizini Rastoka)

Agroturizam Japodi (Sunger, Gorski Kotar)

Porn

Divjake Log Home (Gorski Kotar)

House Arupium (Gacka)

Čarobna koliba (Hlevci, Gorski Kotar)

Koliba Šume pjevaju (Mrkopalj, Gorski Kotar)

Koliba Rustica (Žabno)

Vodenica Vrelo (u blizini NP Plitvice)

Casa Kapusta (iznad jezera Sabljaci, Ogulin)

Plitvice Holiday Resort (NP Plitvice)

Porn

Bistrica Cottage (Gornje Dubrave/Tounj)

Porn

Green Hill Ravna Gora (Gorski Kotar)

Porn

Riverland Mrežnica (Mrežnica)

Porn
Porn

Porn

Porn

Porn

Porn

Porn

Porn

Porn

Porn

Posjeti missZDRAVA.hr