Tajni seksualni životi tri žene i što ih motivira da se upuštaju u takve odnose

Guliver/Shutterstock
Ovo je priča novinarke Lise Taddeo koja je prikupljala podatke za svoju knjigu o seksualnom životu žena iz različitih dijelova SAD-a. Za portal goop otkrila je priču o Maggi, mladoj ženi iz Sjeverne Dakote koja vodi sudski spor sa svojim učiteljem engleskog jezika. Domaćice Line, majke dvoje djece iz predgrađa Indiane čiji se muž ne želi više s njom ljubiti u usta i Sloane uspješne poslovne žene čiji muž uživa gledajući je u seksualnom odnosu s drugima.
Vidi originalni članak

Taddeo je putovala SAD-om u potrazi za pričama, a metoda joj bila da sjedne u kafić naruči tost i kavu te pročita lokalne novine. Tako je doznala za Maggy. U novinskom članku pisalo je o seks skandalu između Maggi i oženjenog srednjoškolskog  profesora. U članku su bile izjave lokalnih žena koje su Maggy nazivale kurvom i drugim pogrdnim imenima. Iz članka se također moglo doznati da između profesora i Maggy nije bilo snošaja, nego je on njoj pružao oralni seks, a pri tom joj nije dozvolio da ona otkopča njegov šlic. Kasnije je doznala i ostatak priče.

Profesor je u omiljenu knjigu od Maggy "Sumrak" stavljao žute Postite u dio gdje se govori o trajnoj vezi dvoje glavnih junaka i usporedio to s njihovim odnosom. Nastavio joj je udvarati na taj način, a čak je knjigu posprejao svojim parfemom jer mu je ona rekla da voli njegov miris. Maggy je naravno bilo ushićena i osjećala se posebnom jer je njezin profesor detaljno i to samo zbog nje proučio knjigu i slao joj pronicljive poruke radi kojih se i sama osjećala kao glavna junakinja romana "Sumrak".

Taddeo se susrela s Maggy u trenutku kada je njezina priča od loše postajala gora, odnosno kada je dospjela u javnost i kada su je druge žene umjesto da je dožive kao žrtvu prepredenog iskusnog profesora osudile kao da je ona kriva za cijelu aferu. Taddeo u svoj knjizi kroz ovu priču namjerava propitkivati zašto žene pristaju biti žrtvama.

bdsm Psihopatološka pozadina sado - mazo seksa i koji spol je skloniji

Kroz povijest muškarci su redovito slamali ženska srca. Prvo ih obaspu pažnjom, a onda po malo traže izlaz iz veze dok ga ne nađu.  U međuvremenu, žene čekaju. Što su više zaljubljene i što imaju manje opcija, to duže čekaju, nadajući se da će se on vratiti sa smrskanim telefonom, s modricama po licu i reći, oprosti, sahranjen sam živ i jedino što me održalo na životu je ljubav prema tebi, nikada te ne bih napustio. Otprilike se tako osjećala i Maggy dok je davala nove šanse svom manipulativnom profesoru, a on je iskorištavao njezinu mladost, neiskustvo i zanos. 

 
 

Lina, domaćica iz Indiane, koju suprug godinama nije poljubio, čekala je da napusti muža jer nije imala novca za neovisan život. Zatim je našla ljubavnika pa je čekala da taj napusti svoju ženu. Zatim je pričekala još malo.


Sloane, vlasnica restorana, kako bi zadovoljila seksualne fantazije svoga supruga imala je odnose s drugim muškarcima. Ponekad ih je gledao uživo, a ponekad bi mu dala video snimku. Važno je napomenuti da Sloane nije zamišljala da će  u braku njihov seksualni život tako izgledati.

Neke žene čekaju tog jednog muškarca jer su uvjerene da je on jedini kojeg će ikada poželjeti. Razlog može biti i ekonomski. A svi ti razlozi još su uvijek prisutni u ženskom DNA iako je emancipacija i borba za ravnopravnost spolova ipak popravila tu sliku žene žrtve.

 
 
Posjeti missZDRAVA.hr