Seks terapija: Smisao i besmisao intimnih kućnih videa

Guliver/Shutterstock
Što kada samo jedan od partnera želi snimiti kućni seks video, a drugi ne podnosi ni fotografiranje, a kamoli snimanje i što stoji iza želje za dokumentiranjem intimnih trenutaka? Za Zdravu Kravu piše mr.sc. Vesna Oršulić, dr.med. specijalistica obiteljske medicine, geštalt terapeutkinja i seksualna savjetnica.
Vidi originalni članak

Odgovor na ovo pitanje je vrlo složen, baš kao i ljudska priroda. Osjećamo se lijepo, uživamo i ono djetinje u nama želi trenutak zadržati zauvijek, zato se i slikamo. Onda jednom nakon mnogo godina kada gledamo tu sliku shvatimo da na njoj izgledamo puno bolje nego sada ili lošije ili naprosto smatramo da ono što je zabilježeno ne korespondira s našim sjećanjem na taj trenutak.

Znači imamo dokaz na egzistenciju tog događaja, tog dragocjenog trenutka, a on ipak nije autentičan i toliko precizan koliko bismo željeli. Znači li to da se ne trebamo fotografirati? Naravno da ne, ali važno je prisjetiti se da svu ljepotu trenutka ne može prenijeti ni najbolji fotograf čak i ako ima vrhunsku opremu.

seks nakon šezdesete Spolni odnosi nakon šezdesete: Predrasude i stvarnost

ženski orgazam Ženski orgazam: zašto izostaje i kako ga prepoznati?

Zašto je tako? Jednostavno. Kamera ne može zabilježiti osjet na koži, miris koji se zadržava ne samo na nosnim dlačicama, okus u  ustima kao i strast, ljubav i predavanje iz srca. A sve je to uključeno u pravu seksualnu igru. Iako ste sve uslikali i usnimili toliko je toga promaklo. To trebaju imati na umu partneri koji inzistiraju na slikanju.

Isto tako oni koji se ne vole slikati mogu se zapitati što ih to najviše brine, zbog čega ne žele ovjekovječiti trenutak. Zbog straha da ne bude otkriveno - što loše tijelo i izgled ili loša veza?

Možda treba dati sam sebi odgovor prije sljedećeg slikanja, doznaj više o radu dr. Vesne Oršulić

Posjeti missZDRAVA.hr