Seks je važan začin u ženskom životu

U knjizi "Začin mog života" u izdanju Planetopije, poznata spisateljica Erica Jong zajedno s 28 drugih autorica kroz formu eseja, priča i stripova progovara o važnosti seksa u životu svake žene te ostvarivanju seksualne slobode bez srama
Vidi originalni članak

Erica Jong je svjetski poznata pjesnikinja i spisateljica koja potpisuje brojne svjetske bestselere. Jedna je od prvih žena koje su se otvoreno počele baviti pitanjima položaja žene u današnjem svijetu, ženstvenosti, ljubavi, seksualne slobode i ženske osviještenosti.

Više o knjizi u našoj čitaonici...

Antologija koja slavi žensku putenost

Što žene žele kad je riječ o seksu? U ovoj odvažnoj antologiji koja slavi žensku putenost, Erica Jong zajedno s ostalim priznatim autoricama pokazuje kako svaka žena za sebe zna odgovor na to pitanje. Kakav god seks bio - dobar, naporan, težak, rutinski - svakako je iznimno važan začin u životu. Ova je zbirka još jedan poziv ženama da odbace inhibicije i budu ono što jesu.

I kao što Bessie Smith u svojoj pjesmi Sugar In My Bowl pjeva o životu u svoj njegovoj sirovosti i energiji, boli, krasoti i tuzi i tako prihvaća ljudskost bez srama, tako i eseji, priče i stripovi koji čine knjigu "Začin mog života" govore o prihvaćanju ljudskosti bez srama, a također nam dižu dlačice na vratu i spuštaju trnce niz kralježnicu. Svaki doprinos ovih cijenjenih autorica radosna je i odvažna gozba u čast ženske seksualnosti.

Izabrali smo pet komentara koje ćemo nagraditi s knjigom ''Začin mog života'', poznate spisateljice Erice Jong! Najbolje komentare napisali su čitatelji pod korisničkim imenima: kisica, bobica10, bucocar, ikozlica i sanja2011. Dobitnike ćemo putem e-maila obavijestiti o načinu preuzimanja nagrade.

Zdrava Krava u suradnji s Planetopijom odlučila ti je tijekom 4 mjeseca predstaviti 4 eseja iz knjige ''Začin mog života''. 

Ako si propustila prvi esej ''Seks s neznancem'' pročitaj ga ovdje.

Više info na: www.planetopija.hr

Posjeti missZDRAVA.hr