One su jednorozi: Žene koje izlaze isključivo s parovima, a ovo su njihovi motivi

shutterstock Jednorog je netko, obično ženskog spola tko se pridruži drugom paru kao njihova "čarobna" treća strana
Takozvani jednorozi su biseksualne ili heterofleksibilne žene koje vole izlaziti s heteroseksualnim parovima, a toliko su rijetke da su gotovo mitske. U teoriji bi ljudi svih spolova mogli biti jednorozi, ako su otvoreni za parove. U praksi su fenomeni 'lova na jednoroge' uglavnom ograničeni na parove koji traže žene.
Vidi originalni članak

Jednorog je netko, obično ženskog spola tko se pridruži drugom paru kao njihova "čarobna" treća strana. Ovaj neuhvatljivi jednorog oslobođen je emocionalnih veza; ne očekuje se da će kontinuirano izlaziti ili razvijati osjećaje prema paru. Ona je čisto tu da dobije i pruži novo iskustvo i osjeti zadovoljstvo. Nije ovo neka velika novost, ali porast popularnih aplikacija za upoznavanje poput Hinge, Bumble i Feeld u SAD-u povećava njihovu dostupnost i za samce i za parove. Osobito mlade žene čine novu klasu jednoroga budući da im tehnologija omogućava istraživanje vlastite seksualnosti uz anonimnost koju im pružaju njihovi pametni telefoni.

Elisabeth Sheff, dr. sociologije, poznata je po brojnim radovima s područja poliamorije za Psychology Today pisala je o fenomenu jednoroga uz napomenu da su njezina istraživanja empirijska. Dr. Sheff je iz različitih izvora prikupila podatke o tome kakvo zadovoljstvo jednorozima donosi viđanje s parovima. Prenosimo neka od njih:

"Moja omiljena stvar kao treće osobe je vidjeti par izbliza u njihovim najintimnijim trenucima, kad jedu doručak, spremaju se na spavanje, prepiru se. Naučila sam toliko toga iz tih susreta o sebi, o onome što želim u svojoj budućoj vezi. Biti treći za mene je zaista nevjerojatno i osnažujuće iskustvo, ali o tome ne razgovaram s većinom ljudi. Odrasla sam kao kršćanka; 'dobra djevojke ne bi trebale raditi ovakve stvari'", rekla je jedna ispitanica.

"Odlazim na mjesta i jedem u restoranima u kojima inače ne bih, a ovako to mogu jer oni plaćaju. Osjećam se cijenjeno kad me vode na lijepa mjesta jer mi je to znak da im je stalo do mene",  izjavila je žena koja izlazi s parovima.

Ponašaju se prema meni kao prema kraljici. Ako žele biti u mojoj nazočnosti, tada moraju pokazati svoju zahvalnost. Volim istovremeno izlaziti s više parova ", izjavila je druga.

 
 

"Viđala sam se jednim parom neko vrijeme, ali mi je prekipjelo jer sam sav financijski teret naših susreta morala ja snositi", rekla je treća.

“Volim parove za izlaske jer mi je to znak da su oboje barem donekle emocionalno stabilni i da su materijal za vezu. Potrebno je puno vremena za zabavljanje s nekim, a uz to je još i frustrirajuće. Imam svoj primarni odnos i svoj život. Neovisna sam sretna i uspješna i radije izlazim s drugima koji su također takvi, umjesto da se osjećam kao da bih trebala popuniti prazninu nekoj usamljenoj osobi. Uz to, parovi imaju tendenciju da znatno više poštuju moje vrijeme i prisutnost. Oni se također trude dati mi poneki znak zahvalnosti za moje društvo", rekla je četvrta.

 
provjeri Možda si sapioseksualka, a da za to ne znaš?
 

"Koristeći podatke o prednostima i nedostacima koje su ispitanice iznijeli, utvrdila sam što su te žene obično govorile da žele od  parova. Ti su podaci potom bili osnova mog savjeta ljudima koji žele hodati s jednorozima, a glavni savjet je da se prema njoj ponašaju kao prema kraljici", rekla je dr. Sheff. 

 

Posjeti missZDRAVA.hr