Mudar pomoćnik svakog roditelja

Knjiga "Džepni roditelj", autorica Gail Reichlin i Caroline Winkler, u izdanju Školske knjige priručnik je s pametnim i praktičnim savjetima koji će ti biti od velike pomoći u rješavanju svakidašnjih problema s kojima se susrećeš u odgoju djece
Vidi originalni članak

Razumijevanje odnosa djece i roditelja

Svaki se roditelj susreće s bezbroj teškoća i pitanja vezanih za odgoj svojih najmlađih. Neka će se pokazati nebitnima. Neka će se riješiti sama od sebe. Ali mnoga će se i dalje pojavljivati, naizgled nerješiva, dok god vaše dijete raste.

Napisano je mnogo knjiga koje brižnim roditeljima nude odgovore na pitanja o odgoju djeteta, no nerijetko se pokaže da je samo nekoliko njih zaista korisno. Pogrešni savjeti, pomodni načini odgajanja djeteta koji su kratka vijeka, znanstvene teorije koje su neprimjenjive u stvarnim životnim situacijama – to su uobičajene mane mnogih vodiča za odgoj djece.

Džepni roditelj je priručnik koji sadrži isprobane i praktične savjete za odgoj djece. Kada ne znaš kako riješiti probleme u ponašanju svoje djece, "Džepni roditelj" će ti pomoći provjerenim savjetima, roditeljskom mudrošću i zdravim razumom.

On uči disciplini koja spaja postavljanje čvrstih granica i bezuvjetnu ljubav, a njegovi savjeti donose trenutačno rješenje i dugotrajno razumijevanje odnosa djece i roditelja, čuvajući pritom djetetov osjećaj dostojanstva, samopoštovanja i vlastite vrijednosti.

Savjeti na temelju osobnog iskustva

Primjerice, ako imaš teškoće u navikavanju djeteta na tutu, tko će ti bolje pomoći nego majka kojoj je to uspjelo s vlastitom djecom? Ili kad tvoje trogodišnje dijete opsjeda s "Kupi mi, kupi!" i baca se na pod u trgovini, tko može dati bolji savjet nego roditelj koji je to već svladao i s kojim možeš prijateljski porazgovarati? 

Ako su ti napadaji bijesa, govorenje ružnih riječi, ljubomora i agresija prema novoj bebi u obitelji bili nerješivi problemi, u ovom ćeš priručniku pronaći mudrog pomoćnika i riješiti ih.

Autorice Gail Reichlin i Caroline Winkler svoje su osobno iskustvo pretočile u pouzdan i koristan vodič za sve roditelje, ali i stručnjake koji rade s malom djecom. Gail Reichlin je odgojiteljica u vrtiću više od 30 godina te osnivačica i izvršna direktorica televizijskog kanala za roditelje Parents Resource Network, a Caroline Winkler je spisateljica i, zajedno s Gail, voditeljica televizijskog programa o odgoju djece u Chicagu. Obje su majke troje djece i roditelji kakve biste potražili za savjet.

Rezultati nagradne igre

Pet registriranih korisnika čije komentare smo nagradili primjerkom knjige "Džepni roditelj", u izdanju Školske knjige, kriju se pod korisničkim imenima: biba26, blackstar, EminaLasloJogun, lu6cka i jopa09. Dobitnike ćemo e-mailom obavijestiti o načinu preuzimanja nagrade.

Više informacija potraži na www.skolskaknjiga.hr

Posjeti missZDRAVA.hr