4 koraka za izlazak iz krize nakon prekida veze

Guliver/Shutterstock Neki razlozi za prekid zvuče banalno, ali svatko ima pravo ocijeniti što mu je važno u vezi
Prekid veze zna biti vrlo bolan, pogotovo za onoga tko je ostavljen. Ali kad prođu teški prvi dani, treba početi i iz tog na prvi pogled negativnog iskustva izvlačiti pouke koje će tebe kao osobu oplemeniti i učiniti te bolje pripremljenom za buduće odnose.
Vidi originalni članak

Svako iskustvo čini te bogatijom, pa čak i prekid

  • Ti si sjajna -  znamo da ti se možda ne čini tako, ali sjeti se svojih kvaliteta i zapiši ih na papir. Ponavljaj ih do trenutka dok ne shvatiš da osoba koja te je ostavila nije ni zaslužila biti s tobom i kreni dalje. 
  • Događa se i drugima - nije neka utjeha, bar ne na početku, ali pomaže u trenutku kad pomisliš da više nikad nećeš naći nekoga. Eto baš sad u ovom trenutku postoji neki muškarac kojeg je ostavila djevojka.
  • Nije kraj svijeta - možda je početak nečeg novog. Možda već sutra upoznaš muškarca za kojim ćeš biti ‘luda’, a ovaj prekid poslužio je upravo zato da se možeš posvetiti novoj ljubavi.
  • Možeš naučiti nešto novo - razmisli zbog čega vam nije išlo i nauči nešto iz te priče. Ako na prekid gledaš kao na nešto što će ti pomoći da ti sljedeća veza bude bolja, znači da u prošloj vezi nisi bila bez razloga.
Posjeti missZDRAVA.hr