Ispovijesti s Tindera: Kako sam nakon 3 pokušaja pronašla ljubav!

shutterstock
Zanimalo nas je kakvo iskustvo imaju žene na hrvatskom Tinderu, popularnoj dating aplikaciji, čija je svrha upoznavanje novih ljudi, druženje, traženje partnera za seks, ali i potraga za srodnom dušom.
Vidi originalni članak

Redakcija missZDRAVE razgovarala je za potrebe članka s Majom (31), koja je podijelila svoje iskustvo s Tinderom koje je počelo još prije tri godine, a dovelo ju je do današnje sretne veze s Matijom (34) kojeg je na Tinderu upoznala prije nekoliko mjeseci.

Predugo sam u životu bila alternativa, druga žena

Predugo sam u životu bila nečija ljubavnica, alternativa, bila sam i druga žena i treća žena i 65. Nečija i ničija u isto vrijeme. Nisam mogla više. Želim nešto normalno, zaslužujem nekoga tko je samo moj.

To jutro sam se probudila i instalirala Tinder, odlučila sam vidjeti kakva je to aplikacija o kojoj svi pričaju i dati joj šansu. Prijavim se tako ja, stavim sliku, kratki opis, hobiji i interesi, odmah sam eliminirala sportske tipove i ove koji trče, ja jednostavno nisam taj tip. Više volim mirne večeri kod kuće, kino.

Odmah su krenuli s pitanjima jesam li rastavljena, imam li djecu

U roku 15 minuta zatrpale su me poruke od različitih muškaraca, s "kreativnim ponudama", neke od njih su odmah bile dosta eksplicitne. Najviše me zaprepastilo što me odmah krenuli s pitanjima jesam li rastavljena i imam li djece, u slučaju da je odgovor DA, ne zanimam ih. Odgovorila sam na nekoliko poruka i dogovorila prvi spoj, u kvartovskom kafiću, u Novom Zagrebu.

Došao je taj dan, priznajem bilo me je strah hoće li se frajer uopće pojaviti. Rekla sam najboljoj prijateljici gdje idem i molila je da mi bude dostupna na liniji. Ante (32) se pojavio, ali u stvarnosti uopće nije izgledao kao na fotografiji. Sve je bilo pomalo čudno i stegnuto, a vrhunac večeri je bio kada me je pitao, ako uđemo u vezu, može li računati na to da ću mu kuhati svaki dan. Ja sam na to rekla, da sam došla popiti pivo s njim, a ne pričati o kućanskim poslovima. Kada sam došla doma tu večer, odmah sam izbrisala  aplikaciju.

Arhitekt s plavim očima koji je uvijek kasnio

Ponovno sam instalirala Tinder nakon godinu dana jer sam predugo bila solo i nisam upoznala nikog "normalnog" preko prijatelja, ni na poslu. Nakon nekih godinu dana, iz dosade i iz znatiželje opet sam napravila profil. Ponovno lavina novih poruka, dopisivanje, primijetila sam dečka s velikim plavim očima, Ivan (38), radio je kao arhitekt, izmijenili smo nekoliko poruka i dogovorili susret.

Prva kava je protekla sjajno, a mi smo se nastavili družiti, on je radio na Braču, ali često je dolazio u Zagreb. Nakon mjesec dana, počela sam primjećivati da stvari postaju čudne. Dogovorili smo kino u 20 h, on se nije pojavio niti javio na mobitel. Kasnije je rekao da je mislio da je kino drugi dan. Čekala sam ga da dođe po mene, a on je kasnio 3 sata i nije se ni ispričao. Kad sam ga pitala zašto kasni, rekao mi je da sam razmažena jer nisam nikoga u životu čekala. Ipak, prešla sam preko svega, jako mi se sviđao.

Rođendan sam provela čekajući poruku

Cijeli rođendan sam provela gledajući u mobitel, čekajući njegovu poruku. Poslao ju je tek u 21 h. Sretan rođendan. Ništa više. Nakon toga nešto se prelomilo u meni, napisala sam mu da mislim da bi se trebali prestati viđati. Nije se bunio, a ja sam još jednom izbrisala Tinder aplikaciju. Ovaj put zauvijek, pomislila sam.

Treći pokušaj doveo me do njega

Godinu dana sam bila solo, posvetila se sebi, pronašla novi posao, putovala. Nakon godinu dana prijateljica je spomenula kako je upoznala super tipa preko Tindera. Možda da ipak još jednom probam, čula sam neki tihi glas u sebi.

Instalirala sam aplikaciju po treći put i krenula razmjenjivati poruke s jednim simpatičnim IT-evcem, prvo o filmovima i filmskim festivalima, a nakon tjedan dana dopisivanja dogovorili smo spoj. Danas smo u sretnoj vezi, Matija nikad ne kasni u kino, čestita mi rođendan na vrijeme, upoznala sam mu roditelje i zaista se lijepo slažemo.

Moja poruka je da ne treba odustajati nakon loših iskustava, već učiti iz njih i ne gubiti nadu jer svijet je pun zanimljivih i kvalitetnih osoba, samo ih trebaš pronaći, ako ne u svojoj okolini, onda uz malo strpljenja na Tinderu.

Posjeti missZDRAVA.hr