Horoskop za sve znakove za sezonu riba

Instagram @fawninginlove Period istaknutih emocija i intuicije
Što vladavina riba donosi za vaš horoskopski znak pročitajte u nastavku.
Vidi originalni članak

Sezona riba traje u periodu od 19. veljače do 20. ožujka. Ovo doba godine poznato je kao vrijeme pojačanih emocija i kreativnosti te može duboko utjecati na osobe rođene u svim znakovima zodijaka. Osim emocija, do izražaja dolazi i intuicija svakog znaka, a mnogi znakovi koji su poznati kao društveni leptirići mogli bi se okrenuti prema svojoj unutrašnjosti i razmišljanjima. Evo kako najbolje iskoristiti ovu sezonu buđenja i otkrivanja. 

Ovan 

Tijekom sezone riba mogli biste se osjećati više zamišljeno nego inače. Odvojite malo vremena da razmislite o svojim ciljevima i prioritetima i jesu li u skladu s vašim vrijednostima i željama. Također bi bilo dobro da se usredotočite na svoje emocionalno i duhovno blagostanje, a poboljšat ćete ga uključivanjem u aktivnosti koje vam pomažu da se osjećate usredotočeno i smireno.

U isto vrijeme, vodite računa o tome da se ipak previše ne zaokupite svojim mislima i osjećajima. Previše razmišljanja moglo bi vas dovesti u začarani krug pa ne dopustite da vas sumnja u sebe sputava. Ako svoje misli usmjerite na pravi cilj, ovo može biti odlično vrijeme za osobni rast i razvoj, stoga budite otvoreni za učenje novih stvari i istraživanje različitih perspektiva. U odnosima će komunikacija će biti ključna. Budite iskreni i transparentni sa svojim voljenima i nemojte se bojati tražiti ono što vam je potrebno. To može pomoći u izgradnji jačih novih veza i produbljivanju postojećih.

Bik

Kako sunce ulazi u znak riba, mogli biste osjetiti snažniju želju prema istraživanju svoje psihe. Ovo je pravo vrijeme da se odmaknete od svojih uobičajenih rutina i usredotočite se na vlastiti unutarnji svijet. Možda ćete se tijekom ovog perioda osjećati emocionalno osjetljivijima i usklađenijima s potrebama drugih, no to će vam svakako pomoći da imate i više razumijevanja prema sebi.

Također ćete u sezoni riba osjećati i veću potrebu za pomaganjem drugima te ćete se lako upetljati u njihove probleme. Međutim, imajte na umu da se previše ne zaokupljate emocijama drugih i tako zanemarite vlastite potrebe. Ne zaboravite postaviti zdrave granice i također se pobrinite za sebe. Općenito, ova sezona riba je vrijeme za vas da kultivirate veću emocionalnu svijest i produbite svoje veze s drugima. Iskoristite ovu introspektivnu energiju kako biste stekli veći osjećaj jasnoće i uvid u vlastite misli i osjećaje.

Blizanac

Za blizance je sezona riba sezona promjena. Možda se osjećate kao da ne možete ispuniti visoka očekivanja koja imate, ali zapravo stavljate preveliki pritisak na sebe. Napravite pauzu, razmislite i učinite mali korak prema svojim ciljevima svaki dan i vidjet ćete da se ciljevi ostvaruju brže nego kada srljate prema njima.

Kada pogledate gdje ste sada u odnosu na to gdje ste bili u ovom trenutku prošle godine je nešto što treba slaviti! Dakle, ohrabrite se da nastavite jer ste skoro stigli do željenog cilja. Nastavite se fokusirati na sebe umjesto na ono što svi drugi rade, a rezultati će biti vrijedni predanosti koju ulažete u to.

Rak

Ribe svima donose dozu emocija, a izbjeći ih neće moći ni rakovi. Mogli biste osjetiti pojačanu emocionalnu svijest i osjetljivost što dovodi do puno lijepih, ali i manje lijepih emocija. Svaka pohvala činit će se kao najveća nagrada za vas dok će vas i najmanja kritika dovesti do ruba suza. Možda ćete tijekom ovog vremena stoga biti skloniji provođenju vrijeme kod kuće, uživajući u tihim aktivnostima poput čitanja ili kuhanja. Prihvatite tu priliku kako biste se smirili i pripremili sebe i svoj dom za proljeće.

U isto vrijeme, imajte na umu tuđe emocije i nemojte postati potpuni samotnjaci te zanemariti veze s vanjskim svijetom. Ne zaboravite ostati povezani s ljudima u svom životu i nemojte se bojati posegnuti za podrškom kada vam je potrebna. Pokoja poruka ili poziv jednako su značajni kao i cjelovečernje druženje. Jednom kada prođete kroz ovu sezonu punu emocija čeka vas pravo proljetno buđenje, posebno kada se odvažite izaći među ljude s novostečenim znanjem o samoj sebi. 

Lav

Za lavove, sezona riba je vrijeme za otkrivanje onih dijelova sebe koje obično ne ističete ili ne predstavljate drugima. Najveći darovi koje možemo ponuditi dragim ljudima često su stvari o nama samima koje nas stavljaju u ranjivu poziciju. Otvorite se najbližima i to će garantirano pojačati vašu konekciju. 

Općenito kada pričate svoju priču, otkrijete li svaki dio ili izostavljate one manje sjajne priče i detalje? Trebate iskoristiti ovo vrijeme emotivnih riba da vježbate kako se potpuno otvoriti osobi koja vas voli bez da uljepšavate svaki detalj. Nemojte se bojati da će vas zbog toga napustiti, ona je s uz vas jer zna točno kakva ste osoba bez da to kažete. Ponekad se bojimo što sljedeće trebamo učiniti za osobni rast, samopouzdanje i ispunjenje. Dijeljenje ovih manje sjajnih i blještavih aspekata način je na koji se povezujemo i pronalazimo svoje ljude.

Djevica 

Sezona riba je dobro vrijeme za uspostavljanje ravnoteže za djevice. Bilo da se radi o traženju novog pristupa odnosu prema ravnoteži između posla i privatnog života ili vašoj romantičnoj vezi, izravan pristup obično je najbolji. Pronađite način kako komunicirati sa svima oko sebe tako da se oboje osjećate viđenima, saslušanima i shvaćenima.

Aktivno slušanje vještina je koju je danas teško održati jer su društvene interakcije sve manje osobne, a više virtualne. Kada možemo slušati da bismo razumjeli, a ne slušati da bismo odgovorili, gradimo vrijedne veze s drugima koje sežu dublje od površinske razine. Aktivno slušanje je vještina koja će dobro doći svim djevicama.

Vaga

Za vage sezona riba znači prilika za preispitati rutine. Sigurno ste čuli za eliminacijsku dijetu koja zahtijeva uklanjanje namirnica s jelovnika, a zatim njihovo polagano dodavanje kako biste vidjeli što tijelo može tolerirati i na što je osjetljivo. Ovo je izvrsno vrijeme da to isto učinite i sa svojim rutinama.

Što vam funkcionira, a što ne? Ako vidite rezultate s vođenjem dnevnika, na primjer, zadržite to ili mu posvetite dodatno vrijeme ujutro i navečer. Ako ipak ne vidite nikakve rezultate s takvim aktivnostima i smatrate da bi vrijeme moglo biti bolje utrošeno u primjerice šetnju, više se šetajte. No ako vam se više aktivnosti sviđa i u njima uživate barem malo, pokušajte ih spojiti i primjerice voditi dnevnik dok šetate govoreći u mobitel. 

Vaše vrijeme i energija najdragocjeniji su što imate pa ih usmjerite prema onome što vam odgovara. Ne zaboravite da se i ono što vam odgovara stalno mijenja pa se pokušajte tome prilagoditi. 

Škorpion

Sezona riba je za škorpione vrijeme za rad i stvaranje. Kad osjetite inspiraciju za nešto, učinite to odmah umjesto da stvari odgađate za drugi dan! Kada imate dan u kojem se osjećate blokirano ili zaglavljeno, trebate si odvojiti vrijeme koje vam je potrebno za odmor i osvježenje bez osjećaja da postoji nešto drugo što morate raditi umjesto toga. Jednom kada ste odmorni, lakše ćete doći i do inspiracije.

Ove sezone riba obavezno slijedite svoje strasti i znatiželju bez sumnje u sebe i brige da gubite vrijeme. Svaki trenutak proveden u zabavi je dobar trenutak, čak i ako od njega ne dobijete nikakvu financijsku ili poslovnu korist. Vrijeme je da se više opustite i uživate u životu. 

Strijelac

Za strijelce sezona riba može biti test emocionalne intimnosti i obiteljskih odnosa. Što je u vašem srcu? Što je srž svega što radite? Odgovori na ova pitanja pomoći će vam da bolje upoznate sebe, a jednom kada ste sigurni u sebe moći ćete biti sigurni u odnose za koje se pribojavate da bi mogli nestati.

Uđite duboko u sebe i pronađite tu sigurnost kroz preispitivanje svojih stajališta, reakcija i emocija. Jednom kada spoznate svoju unutrašnjost, ništa vanjsko vas neće moći uzdrmati. Time postavljate čvrste temelje za budućnost, ali prvo morate razumjeti svoje "zašto".

U danima kada vam nedostaje motivacije, vaši razlozi zašto radite to što radite će vas držati. Stoga posvetite malo više vremena sebi i bit ćete nagrađeni dodatnom dozom ljubavi od drugih. 
 

astro kutak 5 astroloških znakova koji imaju najjaču intuiciju!

Jarac

U narednih mjesec dana kod jarca se sve vrti oko dijeljenja interesa i znanja. Bilo da se radi o razgovoru s prijateljicama o omiljenoj knjizi ili osnivanju kluba istomišljenika, ovaj ćete period biti opsjednuti širenjem informacija o stvarima koje vas vesele. Iako zvuči kao da ćete svima htjeti nametnuti svoje mišljenje, to nije tako. Potreba da dijelite svoje znanje dolazi iz želje da drugima pokažete stvari koje bi i njima mogle donijeti sreću. 

Osim što ćete uživati u postojećim interesima, znatiželja koju vam donose ribe potaknut će vas da potražite i neke nove hobije i interese kroz koje ćete pronaći nova poznanstva. 

Vodenjak

Sezona riba je prava mala zabava za vodenjaka, skoro kao i njihova vlastita sezona. Ono što vodenjake neprestano iznova oduševljava je činjenica da se svi stalno razvijamo i mijenjamo, kao i sve oko nas. To znači da će uživati u promjeni, kako onoj u vlastitom životu, tako i u prirodi pa očekujte da ćete mnogo vremena provesti u parkovima, šumama ili uz more.

Ponekad ih ta neizvjesnost budućnosti previše uzbuđuje pa zaborave živjeti u sadašnjosti. Dobra je ideja zato družiti se s prijateljima rođenim u zemljanom znaku kako bi vas "spustili na zemlju" i pomogli vam da uživate u trenutku jednako kako uživate u iščekivanju budućnosti. 

Riba

Od emocija do intuicije, za ribe je sve pojačano tijekom njihove sezone. Zato vjerujte svojim instinktima i porukama koje vam šalje tijelo i svemir te ih nemojte pokušavati utišati. Ako vas uhvati trenutak sreće koji želite podijeliti s bližnjima to i napravite, ovaj se mjesec nemojte bojati svoje impulzivnosti.

Primijetit ćete da vam se u životu javljaju momenti koji se čine kao da su došli u pravom trenutku. To ćete vidjeti i u svakodnevnim sitnicama kada primjerice upalite radio, a tekst pjesme govori o situaciji kroz koju prolazite. Ovih usklađenih i čarobnih trenutaka bit će u izobilju. 

Jedna stvar na koju trebate obratiti pozornost kako bi kroz svoju sezonu prošli što sretnije su tuđe emocije. Ribe i inače imaju tendenciju pokupiti tuđe emocije i sami ih proživljavati, bile one sretne ili tužne. Ako se uhvatite da tješite dobru prijateljicu i usput sami postajete nesretni, osvijestite si to i pokušajte to promijeniti. Ovo je vaša sezona, zadnje što vam treba je tuga. 
 

portret znaka Ribe: Karakteristike, zdravlje, ljubav, posao

Posjeti missZDRAVA.hr