Feng Shui savjeti za sreću u kući

Prema Feng Shuiju svaki stan ili kuću možemo podijeliti na devet sektora (određuju se prema stranama svijeta) u kojima se izmjenjuje energija u različitim periodima. Feng Shui Savjetnica Aleksandra Dorann otkriva koji dio stana je najpovoljniji za spavaću ili radnu sobu, kao i najpovoljnije razdoblje za sreću u ljubavi u 2013.godini
Vidi originalni članak

Utjecaj energije

Feng Shui prognoza je vezana za promjene energije u različitim periodima. Svaki stan, kuću, zgradu ili prostor možemo jednostavno podijeliti na devet sektora tako da preko tlocrta stavimo mrežu s 9 jednakih pravokutnika (vidi 2. sliku). U sljedećem koraku nam treba kompas kako bi očitali strane svijeta. Stojimo u sredini stana i potražimo u kojem od 9 sektora kompas pokazuje Sjever i upišemo ga u određeni kvadrant na našu mrežu. Prema Sjeveru upišemo i ostale smjerove u smjeru kazaljke na satu, oni su Sjever, Sjeveroistok, Istok, Jugoistok, Jug, Jugozapad, Zapad, Sjeverozapad.  Zatim u kvadrant u sredini upišemo centar i tako dobijemo 9 sektora. U svakom od sektora se godišnje i mjesečno mijenja energija i tako utječe na nas.

Feng Shui je kinesko drevno znanje o qi energiji koja se kreče reljefom Zemlje i ulazi u prostorije u kojim živimo i radimo. Tako utječe na nas i na kvalitetu našeg života. Prema tome, za svaku zgradu i svaki prostor može se izračunat energetski protok prema načelima Feng Shuija. Energija se mijenja po periodima, pa smo tako od 2004 godine u razdoblju 8 koji traje 20 godina. Unutar dužih razdoblja energija se mijenja i svake godine početkom 2.mjeseca pa zato možemo prilagoditi svoje aktivnosti u prostoru u kojem živimo u svakoj godini kako bi dobili energetsku podršku iz okoline i kako bi smanjili utjecaj loših razdoblja. Najvažnije je znati u kojem sektoru spavamo jer tamo provodimo najviše vremena zbog čega je utjecaj energije tog sektora na nas najjači. Također je bitno u kojem sektoru radimo jer to utječe na naš posao. Energija opisana Zvijezdama se mijenja i svaki mjesec te stvara kombinaciju energija s godišnjim Zvijezdama.

Energije u svakom od 9 sektora u 2013. godini Vodene Zmije:

  • Sjever - Bijela Zvijezda Napretka 1, poznata i kao Zvijezda Plemenitosti, 2013. godine boravi na sjeveru donoseći sreću, lakoću i poboljšanje toj strani. Kako bi te ta korisna energija dotakla, dobro je da na ovoj strani imaš glavna vrata, spavaću i radnu sobu, uredski stol ili ured.
  • Sjeverozapad - Kada Bijela Rajska Zvijezda Sreće 6 dođe na svoje mjesto to je dobra vijest za one koji žive u domovima koji gledaju na sjeverozapad ili imaju glavni ulaz na toj strani. Zvijezda Sreće 6 jača muške pripadnike kućanstva, poboljšava njihov autoritet, reputaciju i status.
  • Istok - Žad Zvijezda 3, poznata i kao Zvijezda svađa i razdražljivosti u 2013. godini ulazi u područje istoka. Ovo područje trebali bi izbjegavati oni koji su skloni razdražljivosti i koji imaju problema sa spavanjem. U 2013. godini na istoku nije dobro vršiti renoviranje.
  • Sjeveroistok - Trenutna Bijela Zvijezda Napretka 8 u 2013. godini ulazi u sjeveroistok, donoseći djelotvornu energiju u područje i pozivajući sreću, lakoću i napredak. Kako bi te ta korisna energija dotakla, dobro je da na ovoj strani imaš glavna vrata, spavaću i radnu sobu, uredski stol ili ured.
  • Jug - Ljubičasta Zvijezda Budućeg Napretka 9, poznata i kao Zvijezda umnožavanja i proslava, u 2013. godini ulazi u područje juga i donosi sreću, lakoću i napredak. Kako bi te ta korisna energija dotakla, dobro je da na ovoj strani imaš glavna vrata, spavaću i radnu sobu, uredski stol ili ured.
  • Jugoistok - Zelena Zvijezda 4 u 2013. godini ulazi u jugoistok i donosi dobru energiju samcima koji traže ljubav i studentima i učenicima koji će napredovati u svojim rezultatima.
  • Zapad - Crvena Zvijezda 7 u 2013. godini dolazi na svoje mjesto donoseći nestabilnu atmosferu u kućanstva koja imaju glavni ulaz na zapadu. Oni koji uzdržavaju kućanstva koja imaju glavni ulaz na zapadu trebali bi u 2013. godini izbjegavati sudjelovanje u opasnim situacijama i sportu.
  • Jugozapad - Crna Zvijezda 2, poznata i kao Zvijezda bolesti, u 2013. godini ulazi u područje jugozapada. Ako je moguće izbjegavaj to područje u zgradama i sobama u 2013. godini, posebice ako si žena srednjih godina ili ako patiš od kroničnih bolesti.
  • Središte - Žuta Zvijezda loše sreće i stagnacije 5 boravi u području središta, pa bi u ovom području u 2013. godini trebalo izbjegavati obnovu i restauraciju. Posebno loš mjesec koji donosi poteškoće bit će kolovoz.
Posjeti missZDRAVA.hr