Anđeli čuvari: Kako uspostaviti kontakt, pozvati svog anđela i pitati ga za savjet?

Guliver/Shutterstock
Ono što nas na neki način odvaja od naših Anđela smo mi sami. Naše sumnje, buka u kojoj živimo, jurnjava, nepovjerenje u same sebe u život. Samim tim smo izgubili i povjerenje u svoje Anđele. Mnogima je uopće teško povjerovati da imaju Anđela, a kamoli da mogu s njim komunicirati.
Vidi originalni članak

Zato počni, polako, pomalo... nađi svoj način, onaj koji ti odgovara. Da bi imala snažniji osjećaj prisutnosti svog Anđela najbolje je prvo umiriti sebe kako bi uopće bila u stanju osjetiti/vidjeti/čuti Anđele. Osobno najviše volim meditaciju jer upravo nam tišina koju postižemo meditacijom otvara prostor za dublju i širu percepciju. Dakle, meditacija je jedan od načina kako se snažnije povezati sa samim sobom, a time i sa svojim Anđelom.

Za komunikaciju s Anđelom potrebni su povjerenje, strpljenje i tišina

Postoje razni načini, možeš slušati vođene meditacije, a možeš to činiti i sama. Dovoljno je pronaći vrijeme i mjesto za malo mira i tišine. Zatvori oči, diši, dopusti si umiriti um. I onda zamoli svog Anđela čuvara da ti da neki znak da je s tobom, razgovaraj sa svojim Anđelom kao što bi razgovarala s najboljim prijateljem na kavi. Traži savjet, vodstvo i onda osluškuj, budi prisutna. Budi uvjerena da te tvoj Anđeo čuje i da ti odgovara. Ako ne čuješ, ne osjećaš ništa, nemoj se ljutiti na sebe, niti misliti da je tvoj Anđeo na godišnjem odmoru. Imaj strpljenja sa sobom, daj si vremena. U današnje vrijeme većina živi u jurnjavi, stvaramo puno buke i stavljamo velika očekivanja pred sebe i sve oko sebe. Ne možeš "trudom" postići bolju komunikaciju s tvojim Anđelom, već povjerenjem, strpljenjem, tišinom.

Mnogi će čuti odgovor svog Anđela, osjetiti vodstvo i možda sve to zanemariti. Često nemamo povjerenja u sebe i mislimo kako smo nešto izmislili, "htjeli" da bude tako pa ne vjerujemo vlastitom iskustvu. Ako si već daješ vrijeme za to, onda si daj i povjerenje. Upravo kroz povjerenje rasteš.

Zdrav razum te neće napustiti, ako se prepustiš onome što osjećaš kao vodstvo, unutarnji glas. I sama sam nebrojeno puta pomislila kako gubim razum, Anđeli su me uvijek nježno podsjećali da ga zapravo oslobađam. Osim toga uvijek su mi davali potvrde onoga što bi dolazilo kako odgovor, savjet.

Zato ih i ti zamoli da ti pomognu u tome, traži ih znakove, potvrde da ti pomognu ostati u povjerenju. Anđeli nas vole bezuvjetno, samim tim božanski su strpljivi s nama i zaista se trude pomoći nam u svemu. Nemoj ih siliti na suradnju, niti im davati upute - oni već surađuju, oni su tu da učine ono što je za tvoje najviše dobro. Bitno je da se sama sebi makneš s puta i daš prostor Bogu i Anđelima da djeluju. To je ono što je većini najteže - pustiti i prepustiti se. Ne moraš biti u tišini, meditaciji da bi zatražila pomoć Anđela. Anđele možeš tražiti pomoć u svakom trenutku. Zamoli ih da ti pomognu dok kuhaš, tražiš parking, juriš na sastanak ili uspavljuješ dijete. Mogla bi se iznenaditi rezultatima.

Anđeli ne kritiziraju, ali ostavljaju znakove svoje prisutnosti

Anđeli s nama komuniciraju na puno načina. Možeš osjetiti dodir, miris, nježni povjetarac, trnce, škakljanje, vidjeti svjetlost, slike, simbole. Anđeli nas podsjećaju na svoju prisutnost i daju nam potvrde znakovima na putu. To mogu biti pera, leptiri, ptice, srca, novčići. Često će poslati poruku putem drugih ljudi ili ćeš “slučajno” nekoliko puta vidjeti istu poruku na Billboardu dok voziš. Djeca nam često prenose njihove poruke, slušaj ih. Možeš sve to prosuđivati, analizirati to ionako prečesto činimo. A možemo i uživati u toj igri i biti poput djeteta.

Anđeli su predivno zaigrani, trudit će se unijeti više radosti u tvoj život, nemoj se iznenaditi, ako se počnu šaliti s tobom. Znaju biti i jako ozbiljni kada treba. No imaj na umu da su oni čista, bezuvjetna, božanska Ljubav. S njima je uvijek nježno, lijepo i radosno. Jedino neugodno što možeš doživjeti u tome je tvoj strah. Neprestano se nečega plašimo pa čak i Anđela. "Što će biti ako ga zatražim znak? Što ako me prestraši pa padnem u nesvijest? Što ako mi kaže nešto loše? Što ako..."

anđeli Kako i kada pozvati svog anđela čuvara, otkriva šaptačica anđelima

Anđeli pomažu u raznim situacijama, a neki čak 'popravljaju' i printere Intervju sa Šaptačicom anđelima: "Svatko ima svog anđela čuvara"

Postavljamo puno pitanja, u otporu smo i strahu. Anđeli ti mogu pomoći umanjiti i taj strah, zatraži ih to. Nikada neće napraviti nešto što bi te prestrašilo, umanjilo, povrijedilo. Anđeli ne kritiziraju, oni te vole, tu su da te osnaže, podsjete na tvoje vrline, snage, ljubav, radost, mir. Dajte im priliku, pomozite ti njima da oni pomognu tebi. To je njihov posao, nemoj pored sebe imati nezaposlenog Anđela.

Ne razmišljaj puno o načinima kako možeš komunicirati s ovim divnim nebeskim pomagačima, jednostavno učini to. Anđeli uvijek odgovaraju na naša pitanja, šalju pomoć kada ju trebamo. Naše je da si dopustimo vjerovati da jest tako i prepoznati to u svemu oko sebe.

Dodala bi još samo nešto. Dobrota, ljubav otvaraju sva vrata. Otvori vrata komunikacije s Anđelom - dobrotom i ljubavlju. Budi dobra, budi ljubavna. Tada je mnoštvo Anđela tu za tebe da ti pomognu širiti tu ljubav i dobrotu u ovome svijetu.

S ljubavlju

anđeoska poruka Tvoja anđeoska poruka za četvrtak

Posjeti missZDRAVA.hr