9 pravila zavođenja koja će ti pomoći osvojiti ga

Guliver/Shutterstock
U svom nastojanju da osvoji ženu, muškarac će često ignorirati osnovna pravila zavođenja kako bi skratio put do cilja. S druge strane, žene doživljavaju zavođenje kao oblik provjere potencijalnog partnera, bez ugrožavanja njegovog dostojanstva i osobnih vrijednosti. U nastavku su osnovna pravila škole zavođenja.
Vidi originalni članak

Budi realna

Svedi očekivanja na razumnu mjeru. Očijukanje je zabavno, ali samo ako mu ne prilaziš isuviše ozbiljno.

Budi pristupačna

Opusti se I dozvoli svojim usnama da se nasmiješe. Upotrijebi govor tijela, pokaži da ti je ugodno i da si samouvjerena. Ne postoji ništa zbog čega bi trebala biti nervozna.

Način smijanja govori puno o tebi i što želiš - prijateljstvo ili seks

Pročitaj njegov govor tijela

Kada se upustiš u zavođenje, govor tijela je često jedini činitelj koji upućuje na to je li ta osoba zainteresirana za tebe. Lako se može dogoditi I da pogrešno protumačiš signale, pa zato budi oprezna. 

Uspostavi kontakt očima

Ali samo na trenutak-dva. Nemoj žuriti. Uputi i jedan dugi, zatim letimičan pogled, nasmiješi se očima, a zatim polako pogledaj u drugom smjeru. Ako vratiš pogled i primijetiš da gleda prema tebi s namjerom da susretne tvoj pogled, onda je očigledno da je zainteresiran za očijukanje.

Uradi sama: dugotrajni tuš za oči od badema, bez štetnih sastojaka

Uspostavi komunikaciju

Ako ga ne poznaješ otprije, dovoljno je da kontakt započneš nekim neobaveznim razgovorom. Možda je najbolji način jednostavno promatranje koja završava pitanjem. “Lijep dan, zar ne?” Iliti “ovo mjesto je baš dobro, je li?”. Nije važno što točno govoriš nego da uspostaviš komunikaciju. Ukoliko naiđeš na ljubazan odgovor, nastavi konverzaciju.

Reci mu nešto o sebi

Postepeno dodaj informacije o sebi, vodeći računa o reciprocitetu. Ako mali uvodni razgovor prođe dobro, počni malo-pomalo ubacivati i priču o osobnim stavovima – ali samo nešto minijaturno. Ključ za uspješnu razmjenu informacija je da se oboje postepeno otvarate, tijekom razgovora koji će biti ugodan oboma.

Svu pažnju usmjeri na sugovornika

Smij se njegovim šalama, slušaj njegove priče i ne dozvoli da ti bilo šta odvlači pažnju dok on priča. Važnije je da djeluješ zainteresirano nego zanimljivo, I nikako nemoj voditi glavnu riječ. Za uspješno zavođenje je najvažnije da znaš slušati.

Četiri načina da te drugi slušaju

Izrazi svoje namjere govorom tijela

Ako stvari krenu u dobrom smjeru, možda ćeš poželjeti probiti barijeru i fizičkim kontaktom. Dok pričaš, dodirni ruku svog sugovornika, kratko ali nježno. Ili budi izravnija i uhvati ga za ruku dok prelazite ulicu, ili ga nježno uhvati dok se smještate za stol. Dodirivanje u ovom stilu pomaže da se savlada barijera “osobnog prostora”.

“Završi posao”

Za većinu, ovo je najteži dio posla, zato što zapravo u ovoj fazi potpuno otkrivaš svoje namjere I riskiraš biti odbijena. Reci svom sugovorniku da bi voljela vidjeti ga ponovno i da ti je zato potreban njegov broj ili, ako ti se učini zgodnim, pokušaj odmah dogovoriti sljedeći susret za nekoliko dana.

 

Posjeti missZDRAVA.hr