7 stvari koje trebaš imati na umu kada prekidaš vezu

Guliver/Shutterstock
Bez obzira na to je li veza trajala dugo ili je riječ o kraćoj avanturi, prekid je uvijek težak. No, ako se pridržavaš nekih osnovnih pravila, možeš olakšati i sebi i partneru.
Vidi originalni članak
  • Ne okolišaj – pravi trenutak ne postoji, kao niti prave riječi. Budi iskrena i direktna. Bolest, prezaposlenost, obiteljske obveze su laži koje nisu fer.
  • Također, prijedlog da se ne viđate neko vrijeme može biti samo kontraproduktivan, jer partner može pomisliti da još ima nade, pa će se možda početi i više truditi. Ako želiš prekinuti kontakt s osobom do koje ti je nekada bilo jako stalo, imaj to na umu.
  • Uvijek osobno priopći partneru da je kraj. Sms poruke su nedopustive, e-mail ili obavijest na nekoj od web stranica kao što je Facebook. Ni ti ne bi htjela da te netko ostavi na taj način.
  • I mjesto je bitno. Prepun kafić, diskoteka ili bilo koje slično javno mjesto na kojem ima puno ljudi, nije dobro rješenje. Može se dogoditi da drugoj strani bude jako teško, da zaplače, a to ne bi trebali drugi gledati. Zato odaberi mjesto koje pruža privatnost, ali neka to ne bude ono na kojem ste se upoznali, prvi put poljubili. Znači, ne ono koje asocira na lijepa prošla vremena.
  • ”Nismo jedno za drugo, ja se ne osjećam dobro u ovoj vezi i ne želim da se više viđamo”, jedna je od dobrih rečenica – iskrena i direktna. Tako ćeš izbjeći nesporazume ili optužbe da si loša osoba, folirant, netko tko vara, zavlači.
  • Kada kažeš što si htjela ne žuri s odlaskom, bez obzira što bi ti to najviše odgovaralo. Imaj poštovanja prema, sada već bivšem partneru, poslušaj ga, budi taktična.
  • Nemoj reći ono što ni sama nikako ne bi htjela čuti, poput “možemo biti prijatelji”. Ne možete, barem ne u skorije vrijeme.

Pročitaj kako preboljeti prekid.

Posjeti missZDRAVA.hr