5 najvećih zapreka na putu tvog duhovnog buđenja

Guliver/Shutterstock
Duhovno buđenje znači nešto različito svima, ali kao zajednička odrednica može se staviti da je to vjerovanje u nešto što nadilazi materiju i vjerovanje isključivo u vlastite moći. Za neke je to povjerenje u vlastitu intuiciju. A za druge, to je povezivanje s onim što neki nazivaju Bogom, izvorom, višim ja, itd.
Vidi originalni članak

Duhovno buđenje može dovesti do boljeg razumijevanje sebe i vlastitog položaja u svijetu. Međutim, na putu prema prosvjetljenju, unutarnjem miru, većem razumijevanju ili onome što želiš postići, možda ćeš se izgubiti putem. Naravno, ovo je sasvim normalno, no pokušaj spriječiti stvari koje će zaustaviti tvoj rast.

Nemoj ostati zaglavljena u prošlosti ili budućnosti

Važno je biti usredotočen na sadašnji trenutak. Međutim, ne možemo to učiniti ako ostanemo ukorijenjeni u prošlosti ili budućnosti, ako se previše usredotočimo na vremena koja su već prošla ili još nisu ni došla. Da bismo dobili unutarnji mir, moramo potpuno pustiti prošlost i prihvatiti sadašnjost. Tajna duhovnosti je da budeš u skladu s događajima oko sebe i da ne pokušavaš kontrolirati svoju okolinu.

Ne budi prestroga prema sebi

Kada si svjesna sebe, postoji opasnost da postaneš previše kritična prema sebi. Zapamti da tvoje duhovno putovanje nije put prema tome da postaneš savršena, naprotiv to je putovanje tijekom kojeg se trebaš naučiti voljeti sa svojim nesavršenostima. Ne vjeruj onome što netko drugi govori o duhovnosti jer to je samo tvoje putovanje i mora biti i tvoje iskustvo. Za početak nauči sebe promatrati sa strane i ne osuđivati se.

Ne osjećaj se krivom zato jer ti se ne sviđaju iste stvari kao prije

Kada se počneš dublje mijenjati, neke stare navike koje su te prije usrećivale postat će ti dosadne, a to se odnosi i na mnoge ljude iz tvoje okoline. Naći ćeš se u sukobu i moguće je da će ti neki predbacivati zato što si se promijenila. Mijena je prirodni tijek života i nemoj se osjećati krivom jer se mijenjaš.

Ne uspoređuj se s drugima

Svaka osoba je jedinstvena i ima svoj put, a usporedbe su zaista, ali zaista besmislene i bespotrebne pogotovo kada je duhovnost u pitanju. Tvoje duhovno putovanje je osobno i jedinstveno.

Šesta čakra 12 znakova da ti je treće oko jako aktivno

Naša savršena 'polovica' Šaptačica anđelima otkriva: Postoje li uopće srodne duše?

Nemoj sputavati svoje emocije

Jedna od predrasuda je da emocije nisu prisutne, odnosno izražene kod produhovljenih osoba. Ali stvari stoje tako da ako budeš ignorirala svoje emocije one će te samo od nekuda zaskočiti i to neće biti dobro niti lijepo. Zato reci što imaš reći i dopusti sebi da osjećaš to što osjećaš. Bez isprike i bez osjećaja krivnje. Svi smo mi ljudi i imamo širok raspon emocija. Da bismo se osjećali živima, moramo se baviti time kako se sada osjećamo, a ne pokapati naše osjećaje samo zato što se ne želimo suočiti s njima.

 

Posjeti missZDRAVA.hr