Uz ove filmove osjetit ćeš pravi božićni duh koji će ti zagrijati srce

Neki filmovi jednostavno su neizostavni dio svakog Božića
Neki filmovi jednostavno su neizostavni dio svakog Božića i bez njih ne možemo zamisliti blagdansko vrijeme. Iako su neki potpuno sladunjavi i predvidljivog kraja ipak ih obožavamo i vraćamo im se svake godine. Donosimo ti top 5 božićnih filmova koje, ako još nisi, jednostavno moraš pogledati.
Vidi originalni članak

1. Kako je Grinch ukrao Božić?

Voliš li više crtanu ili filmsku verziju Grincha, nevažno je jer su obje odlične. Zabavan i simpatičan film i crtić za djecu, ali i za odrasle nastao je po istoimenoj knjizi iz pedesetih autora Dr. Seussa. Postao je američki božićni klasik zbog šarmantnog, iako u početku zločestog lika koji svojom probuđenom toplinom osvoji sve ljude iz svoje okoline koji zajedno slave Božić. Svake godine ovaj film nas ponovno razveseli i ako nisi, pravo je vrijeme da tvoje srce zagrije lik poput Grincha. Mi preferiramo crtanu verziju s odličnom sinkronizacijom našeg poznatog glumca Relje Bašića. 

2. Zapravo ljubav

Zapravo ljubav pravi je božićni ljubić koji će te 'raspekmeziti'. Odlična glumačka postava koju čine Liam Neeson, Kiera Knightley, Rowan Atkinson, Hugh Grant, Emma Thompson i mnogi drugi napravili su odličan i topao božićni film. Ako ovog Božića prvi puta gledaš ovaj film, nećeš požaliti. Priča prati osam parova i njihove probleme uoči blagdana i Božića, u međusobno povezanim i nepovezanim pričama. 

3. Sam u kući

Prva dva nastavka Kevinovih zgoda ne mogu nam dosaditi i ovaj božićni klasik i ove godine gledat ćemo po 1001. put. U prvom dijelu osmogodišnji Kevin ostavljen je na Božić sam u kući i mora se braniti od provalnika. U drugom dijelu, Kevin je sam u New Yorku i opet se bori protiv istih urnebesno smiješnih lopova. Ma koliko bila stara, ova će te komedija vratiti u djetinjstvo. Svakog puta film je jednako zabavan i jedva čekamo novu reprizu.

4. Praznik

Dvije žene koje se nikad nisu vidjele i žive 6000 milja jedna od druge susreću se na istom mjestu, na web stranici za mijenjanje domova u vrijeme praznika. Amanda iz sunčanog doma u Kaliforniji dolazi u snijegom prekriveno englesko selo, a Iris u ekskluzivnu kuću u Kaliforniji. Ova romantična komedija o dvjema djevojkama koje kako bi se na Božić utješile od nesretne ljubavi, na dva tjedna zamijene stanove i nalaze ljubav svog života svaki puta nas osvoji, a tako će biti i ovog Božića.  

5. Čudo u 34. ulici

Gledaš li original iz 1947. godine ili remake iz 1994. godine, nećeš pogriješiti u odabiru, iako mi malo više preferiramo originalnu verziju. Radnja se vrti oko vraćanja božićnog duha ljudima koji su izgubili shvaćanje samog smisla Božića. Djevojčica i njena majka ne vjeruju u Djeda Božićnjaka sve dok se on ne pojavi u robnoj kući, a dalje ti nećemo otkriti nego pogledaj sama. Ovo je nostalgičan i sentimentalan film koji je nemoguće ne voljeti.

Ako ne želiš ležati na kauču i gledati filmove, blagdanski duh uvijek možeš oživjeti klizanjem, pa potraži najbolje klizalište za sebe.

Posjeti missZDRAVA.hr