3 stvari koje uzrokuju stres kod horoskopskih znakova

shutterstock
Disharmonija - razlozi za nemir i unutarnju napetost su različiti. Osim što odgoj, okoliš i karakter određuju vlastitu otpornost na stres, značajnu ulogu igra i horoskop
Vidi originalni članak

Ako vjeruješ u astrologiju, u nastavku ćeš saznati koje tri bitne stvari najviše naglašavaju pojedine horoskopske znakove i kako se možeš suočiti s izazovnim situacijama.

Ove tri stvari stvaraju najviše stresa kod horoskopskih znakova

1. Nepouzdanost

Glava puna snova i planova. Ponekad se čini da je život gotovo prekratak da bi se sve to moglo provesti u djelo. Osjećaš se prozvanom? Osobito bi horoskopski znakovi poput ovna, blizanaca ili lava sada trebali biti oprezni. Umovi su im puni energije, vole doživljavati nove avanture i sklapati poznanstva. Uz pretrpan raspored, sastanke shvaćaju vrlo ozbiljno i ne žele ništa propustiti.

Nepotrebno čekanje i besmisleno stajanje doslovno te izluđuju.  Naime, pitaš se što se sve u međuvremenu moglo učiniti. Za horoskopske znakove poput ovna, blizanaca i lava nepouzdanost je pravi izvor stresa. Pomisao da se ništa ne događa bez razloga unosi malo više opuštenosti u cjelinu. Ponekad bi se trebala malo opustiti i dopustiti da se stvari dogode same od sebe, umjesto da uvijek sve planiraš. Ponekad u mirnijim trenucima možeš doći do neke posebne spoznaje.

2. Pritisak 

Bik, djevica i jarac žele zablistati svojim nastupom, a posebice u profesionalnom životu. Prepreke na poslu tada se uzimaju kao prilika da budeš dvostruko predanija. Ovi horoskopski znakovi neumorno rade, vole zanemariti vlastita ograničenja i upadati u stresne situacije. 

Pritisak da budu uspješni u svemu otežava život ovim horoskopskim znakovima. Osobito im društveni fenomeni poput „burnouta“ nisu nepoznati. Teško se je riješiti nagona za perfekcionizmom. Pomoći mogu razjašnjavajuće rasprave s kolegama koje pokazuju sljedeće: nitko nije savršen - s vremena na vrijeme svi smo pod pritiskom. Umjesto da se uzbuđuješ zbog vlastitih pogrešaka, pogledaj, za promjenu, stvari koje si nedavno jako dobro napravila. To u perspektivi može učiniti čuda.

3. Društvena disharmonija

Korisnost i nesebičnost nesumnjivo su izvanredne osobine koje se posebno pripisuju horoskopskim znakovima ribi, vagi i raku. Ali, nagon za društvenom harmonijom i potreba za priznanjem i potvrdom često idu ruku pod ruku sa stresom. Jesu li svi dobro? Što drugi misle o meni? Pitanja su to koja si horoskopski znakovi ribe, vaga i rak često postavljaju i tako stvaraju unutarnji stres. Ako se, usprkos težnji za skladom, svađa ipak pojavi, teško će se osloboditi misli o nesuglasicama. 

Često takav razgovor danima prati ove horoskopske znakove - sve do sna. Ali, dragi znakovi, rasprava ne znači da se prijateljstva ili veze prekidaju. Poradi na svojim komunikacijskim i kritičkim vještinama. Tada će stres postupno nestajati.

Izvor: harpersbazaar.de 

Posjeti missZDRAVA.hr