10 žena otkriva što je za njih dobar seks

shutterstock Što je za žene dobar seks
Dobar seks svodi se na ono što je dobro za vas i vašeg partnera. Postoje i neka opća načela dobrog seksa: iskrena komunikacija, međusobno poštovanje i zabava kao i seksualna orijentacija i status veze. Međutim svatko ima svoje kriterije što je za njega dobar seks, a mi prenosimo neke od stavova.
Vidi originalni članak

"Seks uključuje najintimnije misli i osjećaje koji se s vremenom mijenjaju kroz iskustva i odnose s različitim partnerima", kaže dr. sc. Marianne Brandon. "Dobar seks nije samo kognitivno iskustvo, već iskustvo koje se temelji na emocijama i senzaciji izazvanoj bliskim kontaktom. Seks nam omogućuje susret sa samima sobom i gura nas da doživimo snažne fizičke i emotivne senzacije poput živost, vitalnosti, povezanosti i zadovoljstva", dodaje Brandon za Women's Health.

Iskustva žena

Seks u braku - "Općenito, seks u dugim vezama uvijek mi je bio daleko bolji nego u onim površnim, a trenutno mi je seks u braku najbolje što sam doživjela. Povezanost i obostrana ljubav kao i partner koji se želi uskladiti s tobom otvara široko polje za eksperimentiranje s novim položajima, igračkama i tehnikama što na kraju stvara veliko zadovoljstvo", Hillary R.

Stariji muškarci - "Za mene, dobar seks znači biti na istoj valnoj duljini s partnerom. Uvijek su me privlačili stariji muškarci i jednostavno sam imala bolji seks s njima. Imala sam sreću da upoznam muškarce koji znaju što rade, ne žure i stvarno cijene žensko tijelo. Ne mogu se oduprijeti nježnim poljupcima pomiješanima s malo grubosti i senzualnosti. Kontakt očima, lagani dodir i preuzimanje dominacije, također su bitni za mene", Rochelle W.

seks poze Koja je omiljena seks poza muškarcima i ženama? Odgovor bi te mogao iznenaditi

Zadovoljstvo oba partnera - "Prije mi je glavna briga bila kako da zadovoljim partnera, često na štetu vlastitog zadovoljstva. Sada znam da je dobar seks kad su oba partnera zadovoljna i kada sam u stanju tražiti ono što mi treba", Jordan T.

Poštivanje granica - "Dobar seks je zdrav za tijelo, poticajan za srce i stimulativan za um. Dio 'zdrav za tijelo' za mene znači da sam s partnerom s kojim mi je ugodno komunicirati i koji poštuje moje granice i uzima u obzir moje želje, kako u pogledu onoga što želim raditi kao i kada i gdje to želim raditi", K. White.

Strpljiv partner - "Budući da uzimam antidepresive, ponekad mi je teže postići orgazam. Naučila sam preoblikovati svoje ideje što je za mene dobar seks i od očekivanja prebaciti fokus na trenutak u kojem se stvari zaista i događaju. To mi je pomoglo da budem u tijelu, a ne stalno u 'glavi'. Srećom, u vezi sam s partnerom koji je strpljiv", Sara L.

Pravila za pogađanje raspoloženja - "Moj suprug i ja smo ustanovili pravilo semafora kako bismo jedno drugome dali na znanje koliko je tko zainteresiran za seks bez previše objašnjavana. Crveno znači: 'apsolutno nisam zainteresiran/a'. Zeleno: 'što još čekam, idemo' i žuto: 'nisam osobito zainteresiran/a, ali ako se potrudiš stvari se mogu promijeniti'. Moram vam otkriti da nam je najbolji seks kad smo u 'žutom raspoloženju' jer se onda najviše trudimo oko predigre i seks bude fantastičan", Liz B.

Stopala visoko kotiraju Pet najčešćih muških fetiša i kako ih uklopiti u seksualni život

Osoba koja zna prihvatiti uzbudljiv seks - "Dobar seks je onaj o kojem razmišljaš sljedeći dan ili čak dva. Postoji jedna vrsta magije koja se događa kada se s drugom osobom kad se osjećaš dovoljno sigurno da bi tražila upravo ono što želiš i usudiš se pružiti neke posebne užitke bez straha da te netko smatra neobuzdanom. Kad je seks takav čak i ako izostane orgazam, smatram ga dobrim iskustvom. Uspjeh je kad s partnerom doživim nešto novo i zabavim se", Lindsay G.

Fleksibilnost - "Za mene kvaliteta seksa ovisi o partnerovoj fleksibilnosti i to ne u fizičkom smislu. Pod tim mislim na to da je partner sposoban pokazati cijeli dijapazon osjećaja u skladu s trenutkom, a ne da igra neku određenu ulogu i pri tom shvaća samog sebe pre ozbiljno. Ne želim da moj partner bude jako ozbiljan tip jer su takvi vrlo kruti. Krajnji cilj seksa je zadovoljstvo i dobar provod", Mackenzie H.

istraživanje Učestali seks može odgoditi menopauzu

Razumijevanje za bivšu žrtvu - "Kao žrtva zlostavljanja i seksualnih napada, moj put do razumijevanja pojma 'dobar seks' za mene je zahtijevao puno eksperimentiranja i pretraživanja duše. Nakon veze u kojoj sam bila zlostavljana, prošla sam hiper-seksualnu fazu da bih sebi dokazala da još uvijek mogu imati seks. Zatim, kad sam shvatila da ne uživam, prošla sam kroz jako dugo razdoblje celibata, gdje sam eksperimentirala s masturbacijom od čega sam se prije suzdržavala. Ono što sam shvatila je da su mi sigurnost i komunikacija najvažniji. S mojim trenutnim partnerom provela sam mjesece razgovarajući prije nego što smo uopće imali seks. Smatram da je prije prvog seksa s partnerom dobro prvo izaći na nekoliko sastanaka, a razgovor o tome što tko voli u krevetu može biti odlična predigra", Karolina H.

U prvoj fazi prevladava požuda i seks je fenomenalan 5 seksualnih faza jedne veze

Više od fizičke privlačnosti - "Za dobar seks moram osjećati više od fizičke privlačnosti. To je razmjena energije, tako da ako se ne povežemo na drugim razinama, neću imati ugodno iskustvo i radije ću masturbirati. Dobar seks ne bi se trebao odnositi samo na fizički užitak koji smo dobili, čak i uz najbolje seksualne 'vještine' na svijetu. Ako nismo kompatibilni na druge načine, seks neće biti dobar. Stvarno dobar seks dogodi mi se kad me osoba privuče na više razina i kada postoji međusobno povjerenje, poštovanje i strast. Ne radi se samo o tome kako se osjećam za vrijeme seksa, već i o tome kako ću se osjećati nakon njega", Elysia D.

Posjeti missZDRAVA.hr