10 novih izraza koji se koriste tijekom upoznavanja za vrijeme pandemije

shutterstock
Pandemija koronavirusa unijela je niz nepoznatih pojmova u svakodnevni govor. Posebno su zanimljivi i domišljati izrazi koji se u ‘novom normalnom’ koriste u ljubavnim vezama ili prilikom upoznavanja novih partnera.
Vidi originalni članak

Ti izrazi se trenutno koriste u SAD-u i Engleskoj, a kako od tamo dolazi većina trendova, moguće je da će, ako ova pandemija potraje i kod nas ući u svakodnevni vokabular.

'Novo normalno' vrijeme donijelo je niz promjena u upoznavanju potencijalnih partnera. Tako su tijekom ove pandemije osobe u braku ili one u dugim vezama ove godine provelo puno više vremena zajedno nego inače. Oni slobodni imaju dva izbora: prolaziti kroz razdoblje pandemije sami ili pokušati pronaći ljubav u virtualnom svijetu, preko različitih aplikacija i društvenih mreža.

kad si prekontrolirala krvnu sliku? Kolesterol u krvi: Uzroci nastanka, posljedice i prevencija

Pandemija COVID-19 proširila je rječnike u brojnim jezicima, a pojavili su se i potpuno novi žargonski izrazi. U nastavku donosimo popis svih izraza koji se tijekom ove pandemije aktivno koriste prilikom upoznavanja u virtualnom svijetu. Sigurni smo da će te brojni od njih koje donosi The Huffington Post pošteno nasmijati! 

postoji rješenje Gospodin pravi: 4 razloga zašto ga uporno ne uspijevaš pronaći?

Vrijedan/na Korone (COVID-worthy)

Pretpostavke o partneru te procjena partnera prije prvog spoja uživo: je li vrijedan/na zaraze? Ovaj termin odnosi se na osobine kod partnera zbog kojih bi čak i riskirali zarazu koronom.

Poruka bivšem/oj, izdanje COVID (Ex text, COVID-edition)

Očajno vrijeme zahtjeva očajne poteze. Šalimo se, no, mnogi su se potaknuti izolacijom i pandemijom sjetili bivših ljubavi te im se odlučili javiti. Sigurni smo da to ne bi učinili u normalnim okolnostima!  

Muškarac – antitijelo / Djevojka - antitijela (Antibody boy or girl)

Ovaj trend pojavio se na dating aplikacijama posljednjih nekoliko mjeseci, a mnogi se dodatkom riječi 'antitijela' pored imena žele pohvaliti da su preboljeli virus te da imaju antitijela na COVID-19, nadajući se da će to dovesti do više ‘podudaranja’ i u konačnici spojeva.

Zona korone (Corona-zoned)

Ovaj termin se koriste kada netko – razumljivo ne želi doći kod vas na spoj iz straha od dobivanja ili širenja virusa; tako su mnogi “korona-zonirani” i odmah na početku odbijeni za spoj.

u muškom mozgu 8 stvari koje bi muškarci voljeli da žene znaju o seksu

Korona razvod (Coronadivorce)

 Mnogi brakovi su se raspali tijekom ove pandemije, a za korona razvod je barem djelomično kriva cijela stresna situacija povezana s koronom. Neki odvjetnici za razvode rekli su da su zabilježili porast broja slučajeva razvoda među parovima koji su zbog koronavirusa bili primorani ostati u svojim domovima 0-24.

Iznenada ubačen na Zoom (Zumped)

Videopozivi postali su sve popularniji, a ovaj izraz koristi se za "naglo" ili nepripremljeno ubacivanje upravo u video pozive. 

Karantena i opuštanje (Quarantine and chill)

Već dugo korišten i poznat izraz “Netflix and chill”, koji ne znači kako bi mnogi pomislili opuštanje uz filmove, već poziv na vođenje ljubavi, u vrijeme pandemije dobio je svoju inačicu: "Quarantine and chill".

Prihvaćaju nesavršenosti 8 navika izuzetno seksualnih parova

Seksualno distanciranje (Sexually distancing)

Izraz koji se koristi tijekom pandemije koronavirusa za dulju apstinenciju te vrlo često kao izgovor za nedostatak odnosa ili partnera; tako se danas mnogi zbog koronavirusa seksualno izoliraju. 

Turbo veza (Turbo relationship)

Veze koje su mnogo intenzivnije od onih prije koronakrize, upravo zato jer su započele tijekom razdoblja pandemije. Mnogi su imali više vremena za posvetiti svojim novim partnerima, a to je rezultiralo brojnim turbo-vezama i primjerice zarukama nakon samo dva mjeseca poznanstva.  

Virtualni spoj (Virtual date)

Tko se još upoznaje uživo? Spojevi preko različitih aplikacija za video-pozive poput FaceTime, Zoom, Houseparty i drugih, postali su potpuno uobičajeni u 'novom normalnom'.

Posjeti missZDRAVA.hr