Zašto treba dodati sodu bikarbonu u kupku?

Guliver/Shutterstock
Dolaze hladniji dani, pa će toplinu ponekad biti dobro potražiti u mirisnoj kupki. Udisanje vlažnog zraka pomoći će u borbi protiv prehlade, alergije i opustiti dišne putove. Osjećat ćeš se opuštenije jer topla voda doprinosi boljoj cirkulaciji.
Vidi originalni članak

Đumbir - Stavi svježe naribani đumbir koji će te natjerati da se znojiš i riješiš se glavobolje.

Mlijeko ili zeleni čaj - Za uklanjanje mrtvih stanica i omekšavanje kože u kupku ulij čašu mlijeka ili zeleni čaj koji će pomoći kod toniranja kože. Ubaci i malo meda jer ima antibakterijska svojstva.

Soda bikarbona - Iako se soda bikarbona najčešće upotrebljava za kuhanje i pečenje kolača te čišćenje kuće, ovaj se spoj u prirodi nalazi u oceanu, tlu i ljudskom tijelu. Regulira pH kao protuteža kiselosti tijela te je najsigurniji, najjednostavniji i najbrži način za apsorpciju kisika u tjelesne stanice. Eliminira štetne stvari iz tijela i neutralizira kiselost kože. Kupke koje sadrže sodu bikarbonu miču toksine iz tijela, apsorbiraju teške metale, skidaju mrtve stanice s kože i čine je glatkom, čiste kosu i umiruju ozljede i ogrebotine. Zato se jednom tjedno počasti kupkom koju si sama napravila.

Piling i maska protiv akni Soda bikarbona kao kozmetički pomagač - 7 beauty trikova

Posjeti missZDRAVA.hr