Wellness oaze na gradskom asfaltu

Zahvaljujući bogatoj ponudi maštovito opremljenih wellness centara koji postaju sve popularniji i privlačniji, ljeto i ljetne radosti možete prizvati čak i ako ove godine ostajete u gradu. Samo za tebe zdravakrava predlaže neke od wellness centara koji će ti sasvim sigurno vratiti dobro raspoloženje
Vidi originalni članak

Za sve one koji ove godine ne idu na more wellness i spa oaze pravi su odabir. Uz egzotične masaže, kupke, jacuzzije, tko još uopće želi ići na more? Wellness nudi sve na jednom mjestu: ljepotu, zdravlje, opuštanje, zadovoljstvo… U Hrvatskoj su tijekom posljednjih nekoliko godina otvoreni vrhunsko opremljeni i kvalitetni wellness i spa centri koji nude najmodernije programe za njegu i opuštanje tijela, ali i duha.

Prvi hrvatski eko etno wellness

Eko Garten – mali ali prijateljski hotel u Slavonskom Brodu, na adresi Maka Dizdara 2, ovog ljeta nudi jedinstvenu ponudu- prvi hrvatski eko-etno wellness. Projekt EKO ETNO WELLNESS će se održavati pod opremljenim šatorom na obali rijeke Save. Obuhvatit će sve elemente wellness koncepcije: sportske, opuštajuće i nutricionističke sadržaje (bazirani na zdravoj prehrani s organskim uzgojem).

Svi koji si iz nekog razloga ove godine neće moći priuštiti odlazak na more moći će uživati u pivskim kupkama, narodnim kupkama u hrastovim banjama, mobilnim saunama, a imati će priliku spavati u krevetima od sijena i drijemati u ležaljkama u bačvama.
Cijene će biti prilagođene svima, a posebno zanimljiva ponuda je pomlađujuća kupelj, kupanje u pivu u hrastovim bačvama, prvi takav program u Hrvatskoj. (više informacija na www.garten.hr)

Sladoledni ritual u ponudi Sense Wellnes Cluba

Sense Wellnes Club u Esseker Centru u Osijeku, na adresi Ribarska 4 sastavio je posebnu ljetnu ponudu rituala za one koji ovo ljeto neće vidjeti more. Sense Wellnes vam pruža dašak morskog ugođaja na vašoj koži…Isprobajte morski ritual koji uključuje whirpool, peeling s okruglim kristalima iz mrtvog mora, masku alge i mulj, masažu leđa u kombinaciji s limfnom drenažom, osvježavajuće voće i napitak. Redovna cijena je 350,00kn, a cijena s popustom: 250,00 kn.

Ususret toplim danima i visokim temperaturama ,osoblje Sense Wellnes Cluba osmislilo je samo za vas sladoledni ritual koji uključuje whirpool, peeling, masažu hladnom čokoladom, relax bar:sladoled. Trajanje rituala je 120 minuta, redovna cijena 400 kuna, a cijena s popustom 300 kuna. U ljetnoj ponudi Sense Wellnes Cluba još možete izabrati i Seks i grad ritual ili vino terapiju. Tko kaže da je ljeto u gradu dosadno? (više informacija na: www.sense.hr)

Wellness centar Amawa – magični svijet rituala i čarobnih zvukova

U Wellness centru Amawa u Varaždinu, na adresi Međimurska 18, očekuje vas stručni i kreativni team koji će uz pomoć holističke filozofije življenja smanjiti stres i uravnotežiti vaše tijelo i duh. Koncept wellness centra Amawa temelji se na individualnom pristupu svakom klijentu i njegovom zdravlju. Ostavite svakodnevnicu iza sebe i uplovite u magičan svijet rituala, mirisne ugode, čarobnih zvukova i maštovitih kupki…

Osim tretmana za uljepšavanje, bogate spa zone, klasične, sportske i relax masaže, centar Amawa vam nudi ritual s tibetanskim posudama po cijeni od 250,00 kn, tijekom kojeg terapeut svira na tibetanskim posudama koje pomiče po tijelu primatelja, berberski ritual po cijeni od 450 kuna (koji uključuje kupku u jacuzziju spa zone uz čaj i amlou- berberski specijalitet, te blage zvuke umirujuće glazbe), ritual Hvatač snova (dvosatni luksuzni ritual za dvoje uvest će vas u skladno stanje duha i tijela) i mnoge druge zanimljive rituale. U sklopu centra Amawa se nalazi i restoran zdrave vegetarijanske hrane Zalogajček.(više informacija na www.amawa.hr)

Bajka u Wellness centru Coner

Ako ovog ljeta ostajete u Zagrebu, pravu malo ljetno utočište od stresa i vrućina potražite u Wellness centru Coner koji se nalazi u sklopu hotela Sheraton, u Trpimirovoj ulici, u ugodnom, rashlađenom i decentno uređenom interijeru.  Ovo je jedan je od najposjećenijih wellness centara u hrvatskoj metropoli, koji pruža vrlo široku paletu usluga.

Wellness oaza sastoji se od finske saune i parne kupelji, tuševa s hladnom maglom, tropskom kišom i hidromasažnim mlaznicama, ledene fontane, vanjskog sunčališta i bazena u kojem osim u kupanju možete uživati u i u aquaaerobicu.

U ponudi je i kompletna njega lica i tijela, depilacija, manikura, pedikura, parafinske kupke ruku, spa tretman stopala, solarij, frizerski salon, šminkanje, teretana, aerobik, aquaaerobik i yoga, te sauna, bazen i fitness programi.Wellness centar Coner posebno je poznat po izvrsnim tretmanima Ayurveda masaža (Shirodara, Pinda Sweda i Ayur masaža), koja je jedna od najučinkovitijih masažnih tehnika za uklanjanje stresa, glavobolja, mišičnih grčeva i problema s nesanicom.

Od posebnih paketa za ljeto izdvajamo 'Jagode u čokoladi', koji uključuje piling stopala jagodama i šećerom, masažu cijelog tijela toplom čokoladom, spa tretman stopala i klasičnu manikuru i paket 'For all the stars in the sky' koji uključuje tretman lica i tijela mističnim crnim i bijelim biserima i spa tretman stopala.(više informacija na www.coner.hr)

City Wellness centar – spa oaza u centru grada

U samom središtu Zagreba, u Draškovićevoj ulici na broju 47 skiva se mjesto koje odiše harmonijom i poziva Vas da se prepustite užitku relaksacije. Prostor koji svojom funkcionalnošću zadovoljava sve svjetske standarde, svrstava se u kategoriju savršenog gradskog SPA centra.

City Wellness centar u svojoj ponudi nudi Spa rituale, parne kupelji, grijani bazen, hidromasažne slapove, relax zonu, široki spektar tretmana za lice i za tijelo, i novu dimenziju fitnessa baziranu na naprednoj vibracijskoj tehnologiji. Od posebnih ponuda izdvajamo paket 'No more cellulite' koji uključuje Spa (bazen i saunu), tea time, piling morskom soli i četveroručnu anticelulitna masaža. Cijena s popustom je 460 kuna.(više informacija na www.citywellnesscenter.hr)

Life city wellness – urbana oaza za poslovnjake

Life city wellness smješten je u Španskom, jedan je od najekskluzivnijih wellness/spa centara u Zagrebu. On je urbana oaza mnogim poslovnim ljudima koji ga često posjećuju kako bi na trenutak pobjegli od ubrzane svakidašnjice metropole.  Life city wellness nudi opuštanje u  multifunkcionalnim saunama, kutak za relaksaciju, različite tretmane za njegu lica i tijela, masaže, pedikure, manikure, depilacije. Life je poznat po specijaliziranoj ponudi za dvoje, nudeći razne kombinacije tretmana za parove ili prijateljice.

Od posebnih tretmana za opuštanje izdvajamo Mer& Sens – tretman vulkankim i morskim kamenjem koji se preporučuje klijentima sa stresnim načinom života jer omogućuje trenutno opuštanje i budi osjećaj lebdenja. Cijena tretmana je 550 kuna. (više informacija na citywellnesslife.com).

Wellness centar Tempio – zabava na bazenu

Wellness centar Tempio nalazi se u kompleksu bazena Utrina, najmodernijem gradskom bazenu. Tempio nudi klasične masaže, deluxe masaže, tretmane za njegu lica i tijela, solarij, saunu i hidromasažni bazen. Bogata ponuda i pristupačne cijene čine ga savršenom oazom za vruće ljetne dane. Tako ćete za relax masažu izdvojiti oko 100 kuna, a za spa program 'hidromasažni bazen+ sauna '140 kn. (više informacija na www.wellnesstempio.hr)

TwinTime - Health & Wellness club  - kutak za uživanje

TwinTime Wellness  - prava mala oaza mira u samom centru Zagreba, Nova Ves 11, idealno je mjesto gdje urbani čovjek današnjice može pronaći izgubljeni sklad duše i tijela. TwinTime u svom radu objedinjuje saznanja klasične medicine, komplementarna medicinska saznanja te suvremene wellness metode. Ponuda je bogata od finske saune, infracrvene saune, hidromasažne kade, čari egzotičnih masaža i tretmana za uljepšavanje. Po prvi puta u Hrvatskoj TwinTime  nudi i ''sunčanu livadu'' jedinstveni stropni solarij, koji pruža ugođaj pravog sunčališta.

Ovdje možete uživati u tretmanima za lice s najfinijim uljima čokolade, specijalnim tretmanima vulkanskim kamenjem, orginalnoj masaži lica iz Koreje, klasičnoj indijskoj masaži tijela - Ayurvedi, energetskim termalnim tretmanima cijelog tijela, opuštanju u hidromasažnoj kadi sa orginalnom soli iz Mrtvog mora te u još mnogo drugih opuštajućih rituala. (više informacija na www.twintime.net)

Posjeti missZDRAVA.hr