U čemu je tajna brazilskog feniranja?

Brazilsko feniranje, novi tretman za regeneraciju suhe i oštećene kose i najdjelotvorniji profesionalni tretman ravnanja kose u svijetu, nedavno je stigao u Hrvatsku. Ivana Šundov, vlasnica studija Diva stil, koja ga je i sama isprobala, objašnjava kako djeluje
Vidi originalni članak

Brazilsko feniranje, koje se naziva i tretman keratinom, traje oko sat i pol, ovisno o dužini kose. Samom tretmanu uvijek prethodi savjetovanje s frizerom - pregled kose i preporuke za njegu u skladu sa stanjem kose. Potom slijedi pranje posebnim šamponom bez sulfata i nakon toga djelomično sušenje.

Keratin popunjava oštećene vlasi

Središnji dio tretmana je nanošenje proizvoda s keratinom, proteinom koji se inače nalazi u našoj kosi, a na ovaj način stvara zaštitni proteinski sloj oko srži vlasi te popravlja stanje kose. Nakon toga slijedi feniranje i kao zadnja faza peglanje, kako bi se izravnale kovrče. Ako ne želiš imati ravnu kosu, na ovaj tretman možeš ići i samo samo kao njega i preskače se zadnja faza peglanja – klijenticu se isfenira po želji.

U svakom slučaju, krajni rezultat je glatka, čvrsta i zdrava kosa u dobrom stanju i blistavog sjaja. Cijena tretmana je 600 kuna, a rezultati taraju do 16 tjedana. U zagrebačkom studiju Diva stil u Miramarskoj 20, od 1. veljače traje akcija s promotivnom cijenom 400 kuna!

Rezultati tretmana vidljivi su odmah, a općenito se preporučuje ponoviti ga nakon 16 tjedana, iako se radi veće efikasnosti, a ovisno o stanju kose, prema preporuci frizera može ponoviti i ranije.

Prirodno sjajna kosa bez kovrča

Pitali smo Ivanu koja su pravila njege kose nakon tretmana:

"Nakon tretmana kosu se ne smije prati sljedeća 72 sata, a želiš li ravniju kosu, potrebno ju je naredna tri dana prepeglavati peglom. Za dugotrajno zadržavanje keratina u kosi, najbolje ju je održavati preporučenim preparatima, odnosno barem šamponima bez sulfata. Ne preporučuje se močenje kose u bezenu ili moru, jer klor i slana voda neutraliziraju djelovanje tretmana. Kosu ne bi trebalo bojati tijekom 14 dana nakon nanošenja keratina."

Ivana je i sama isprobala tretman brazilskog feniranja jer ima prirodno lagano kovrčavu kosu i suhe vrhove:

"Kosa mi je ostala prirodno lepršava, lakše i brže se suši, odnosno fenira, što je super za sve zaposlene žene, jako se sjaji i puno je mekša. Jedva čekam da ponovim tretman. Voljela bih još naglasiti da je kod zdrave kose rezultat 80 posto već pri prvom nanošenju."

Cocochoco keratin

U tretmanima brazilskog feniranja u Diva stil studiju upotrebljavaju brazilski proizvod s keratinom Cocochoco. Taj je brand nastao  2000. godine u Brazilu i, kao dokazano siguran za sve tipove kose, stekao je popularnost i u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Vrijednost Cocochoco proizvoda je u dokazanom uspjehu trenutne regeneracije kose oštećene pri bojanju, izbjeljivanju, nadogradnji ili nekom drugom kemijskom postupku.

"Proizvodi Cocochoco su neštetni proizvodi koji su prošli sva testiranja prije ulaska u EU, a hrvatski distributer je proizvode testirao i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, gdje su potvrdili da ne sadrži štetni formaldehid, koji je otkriven u nekim proizvodima za brazilsko feniranje u svijetu.

Uz korisne sastojke koje sadrži, potvrđeno ja da proizvod nije štetan za prirodu i da nije testiran na životinjama", ističe Ivana Šundov.

Da bi klijentima otklonili svaki mogući tračak sumnje, u Diva stil studiju na recepciji imaju sve certifikate, dokumente i izvješća koje klijenti mogu zatražiti i pogledati kad god zatraže.

Proizvodi za njegu nakon tretmana

Linija Cocochoco proizvoda za njegu kose, koja sadrži šampon bez sulfata, masku i serum za ravnanje kose, namjenjenja je produženju vijeka Cocochoco profesionalnog tretmana brazilskog feniranja.

Proizvodi iz te linije sadrže patentirani brazilski super-hranjivi kompleks (Brazilian Super-Nutrient Compleks), koji održava kosu ravnom između dva profesionalna tretmana.

Pored toga, ekstrakti kakaa, bogati antioksidansima i aminokiselinama, poboljšavaju zdravlje kose dajući snagu i elastičnost svakoj pojedinoj vlasi. Rezultat je ravna, zdrava kosa blistavog sjaja, bez kovrča.

Više info: www.divastil.hr

Među komentarima članka koji su ostavljeni do ponedjeljka 14. veljače u podne, izabrali smo dva najzanimljivija! Autorice tih komentara, koje se služe korisničkim imenima zirafa 888 i lole, od Diva stil studija na dar dobivaju tretman brazilskog feniranja.

Posjeti missZDRAVA.hr