"Što mi je donijela odluka da slavim Božić bez darova"

Thinkstock
Mandy Ferreira iz SAD-a podijelila je svoju priču na portalu Prevention.com što joj je donijela odluka da za Božić ne prima i ne poklanja darove i kako su izgledala posljednja tri Božića bez darova u njezinoj obitelji.
Vidi originalni članak

Kako je odrastala i gubila interes za igračke shvatila je da se više ne raduje toliko što će naći za Božić ispod bora, a osim toga dok je studirala eksperimentirala je s minimalizmom i donijela čvrstu odluku da će davati i primati samo darove koji imaju vrijednost.

Što pokloniti ovog Božića Darovi koji znanstveno dokazano usrećuju ljude

"Smatrala sam da ću tako smanjiti osjećaj krivnje koji imam zbog konzumerizma. Međutim ta odluka se pokazala vrlo teškom jer mi je trebalo jako puno vremena da nađem savršen dar za svakog člana svoje obitelji pa mi je predbožićno vrijeme postalo stresnije nego prije", govori Ferreira. Nakon što se obitelji požalila na svoje muke po darovima, zajednički su donijeli odluku da će novac namijenjen za darove potrošiti na zajedničko ljetovanje i u svojoj lokalnoj zajednici darovati potrebite.

U samo nekoliko sekundi tvoj dom zamirišat će na klinčiče, naranču i cimet Donosimo recept: Miris Božića u domu za nekoliko sekundi

"I ja i moja obitelj shvatili smo da smo izbjegli fizički, financijski i emocionalni stres uzrokovan tumaranjem po prepunim shopping centrima u potrazi za darovima koji uglavnom ispadnu formalni i ne usreće nikoga posebno. Ponovno kao kad sam bila dijete mogu uživati u magiji prosinca i bez stresa dočekati Božić", zaključila je Ferreira.

Posjeti missZDRAVA.hr