Napravi sama šampon za suho pranje kose i izbjegni štetne sastojke iz kupovnog

Guliver/Shutterstock
Šampon za suho pranje kose može biti spas kada nemaš vremena oprati kosu na klasičan način. Možeš ga napraviti i sama, a za to će ti biti potrebna samo dva sastojka, ako imaš svijetlu kosu odnosno tri ako je tvoja kosa tamnija.
Vidi originalni članak

Domaći šampon za suho pranje kose sadrži tvar koja upija masnoću i ostavlja osjećaj čistoće na kosi, a to je kukuruzno brašno. Prednost suhog pranja kose je i ta što je takvu kosu bolje stilizirati. Možda će te ipak najviše razveseliti činjenica da je suho pranje čak i bolje za kosu od klasičnog jer se ne taloži kamenac iz vode na vlasima.

vitamini i rast kose Uz ovih pet vitamina tvoja kosa će biti čvrsta i gusta i brže će rasti

Potrebni sastojci: 

  • 30 grama kukuruznog brašna za svijetlu kosu
  • odnosno 2 žlice kukuruznog brašna + 2 žlice kakao praha za tamnu kosu
  • 5 kapljica esencijalnog ulja po tvom izboru (na primjer, lavandinog)
  • čista četkica za nanošenje šminke ili češalj

Način pripreme: Esencijalno ulje pomiješaj s brašnom odnosno mješavinom brašna i kakaa i dobro promiješaj. Smjesu prebaci u malu staklenku ili u praznu posudicu od pudera.

zdravlje kose Jednostavan test s čašom vode: otkrij koliko je zdrava tvoja kosa!

Primjena

Pomoću četkice za šminku nanesi šampon na vlasište odnosno na mjesta na kojima je tvoja kosa masna. Nanošenje šampona četkicom možda će ti biti praktičnije i brže nego kada ga nanosiš pomoću češlja, posebno ako imaš kraću kosu. Nakon što si nanijela šampon napravi frizuru kakvu želiš i spremna si!

 

Posjeti missZDRAVA.hr