Prirodna ulja koja štite od sunca i ubrzavaju tamnjenje

Thinkstock UV filtri jedan su od najvažnijih sastojaka u proizvodima za zaštitu od sunca
Ljeto je tu, a to podrazumijeva i pojačano izlaganje jakim sunčevim zrakama, te shodno tome i primjerenu zaštitu. Prednost prirodnih ulja i krema je to da ne sadrže emulgatore i konzervanse, a u nastavku otkrivamo njihov sastav.
Vidi originalni članak
Ulje za sunčanje se izrađuje tako da se sve supstance odvagnu, zagriju lagano na vodenoj kupelji kako bi se kakao maslac otopio. 
 

Sastojci ulja štite kožu od sunca i ubrzavaju tamnjenje

  • cocois oleum - ulje kokosa 
  • ccacao oleum - kakao maslac
  • daucus carota oleum - uljni macerat mrkve
  • rubus idaeus oleum - ulje čileanske maline
  • uglendis oleum - ulje oraha
  • carotin oleum - provitamin A
  • coverpearl – prah zlatne boje
 
Ulja su dobivena postupkom hladnog tiještenja te nema dodataka umjetnih supstanci. Ulje se može koristiti kao ulje za sunčanje i za njegu kože nakon sunčanja, a sadrži i ulje oraha koje intenzivira tamnjenje kože (nije ulje za samotamnjenje) i ulje čileanske maline, koje ima zaštitno djelovanje. Vrijednost ovog ulja za sunčanje je to što sadrži i ulje mrkve koje je bogato karotenoidima te provitaminom A, koji potiče sintezu melatonina.
 
Ulje pomaže u bržem tamnjenju kože zbog svojih sastojaka ali isto tako njeguje kožu,pomaže hidrataciji kože,spriječava isušivanje kože. Obzirom da dodajemo prah zlatne boje pa je ulje sa zlatnim sjajem koriste ga prvenstveno žene.
 

Maslac za sunčanje prirodno štiti od sunca i isušivanja kože

 
Osim ulja za sunčanje ljekarnici Gradske ljekarne na adresi Maksimirska 14 izrađuju i i maslac za sunčanje čiju bazu čini hladno tiješteni shea maslac (karite maslac) kojem dodajemo zinci oxydum-mineralni filter, ulje čileanskog lješnjaka, uljni macerat mrve i ulje pulpe vučjeg trna. Shea maslac se ističe po tome što je jedna od rijetkih prirodnih tvari koja štiti od UV zračenja i to zahvaljujući cimetnoj kiselini koja mu daje i karakterističan miris. Kao zaštita od sunca nanosi se na cijelo tijelo prije izlaganja suncu,i stovremeno štiti od isušivanja kože uzrokovane suncem i soli.
Posjeti missZDRAVA.hr