Lujzin odmor na Lošinju

Lujza je provela tjedan dana u hotelu Aurora na otoku Lošinju u društvu supruga, a ovo je prvi put, otkad su postali roditelji dvojice sinova, da su sami otputovali na odmor. Lujza je na Lošinju uživala u laganim šetnjama uz more, a isprobala je i new life masaže namijenjene trudnicama
Vidi originalni članak

'Otići na more bez djece - tu su se već miješali osjećaji grižnje savjesti i uzbuđenosti. Već pri samom dolasku pred hotel Aurora, gdje smo bili smješteni i izlasku iz auta, zapuhnuo me prekrasan miris mora, borova i ostalog bilja koje raste na otoku.

Taj miris te doslovno prisili da duboko dišeš i iskoristiš taj mirisni zrak koji pročišćava dišne puteve'.

Opušteni odmor u hotelu Aurora

'Hotel Aurora je u potpunosti prilagođen opuštanju, regeneriranju, ali i aktivnom odmoru. Meni je trebalo 1-2 dana da se opustim i psihički ''otputujem'' od svakodnevne gužve i stresa. Te dane sam, nakon doručka na otvorenoj terasi uz miris borova i društvo galebova, posvetila odmaranju i laganim šetnjama uz plaže u neposrednoj blizini hotela.

S obzirom da su po cijelom otoku Lošinju razgranate pješačke i biciklističke staze,  Lujza je dane provodila u prijepodnevnim pješačenjima i laganom planinarenju po otoku i kupanju u hotelskom bazenu s morskom vodom.

'Kako mi je more bilo prehladno, nisam htjela zaraditi neku prehladu ili upalu, pa sam za plivanje iskoristila unutarnji bazen s morskom vodom, a u moru uživala šetajući po plićaku i uz njega', objasnila je Lujza.

New life masaža

U Comfort zone Spa & Wellness centra lošinjskog hotela Aurora, Lujza je isprobala masažu pod nazivom ''New life'' namijenjenu trudnicama, koja ju je kako kaže oduševila.

'Ambijent u kojem se masaža odvija djeluje opuštajuće, a ugodna glazba, te zvukovi mora i borova, te mirisi bilja koji dopiru izvana pojačavaju užitak.

Sam tretman ''New life'' je jako ugodan. Posebno odmjerenim pokretima i blagim pritiscima, uz prirodna ulja za masažu, masaža opušta, ali ujedno potiče protok limfe i cirkulaciju krvi u potkožnom tkivu, što se osjeća kao ugodno žarenje na koži.

'Ne znam koji bih dio masaže odvojila kao najbolji, jer masaža obuhvaća doslovno cijelo tijelo ''od glave do pete'', tako da sam se poslije osjećala vrlo lagano i osvježeno', ispričala je Lujza.

Na Lošinju sam riješila problem oticanja nogu

'S obzirom da su mi dolaskom vrućih dana, te zbog sjedenja na poslu, noge počele oticati, iznenadilo me što za vrijeme boravka na Lošinju nisam imala tih problema. Vjerojatno je za to zaslužna klima i atmosferski tlak prisutni na otoku, ali i puno svakodnevnog hodanja, jer sam u jednom danu znala prijeći 4-8 km'.

U blizini hotela Aurora ima jako puno mogućnosti za bavljenje sportom – odbojka na pijesku, košarka, tenis, stolni tenis, plivanje, morski sportovi, mini golf, bicikliranje, pješačenje i vježbanje u teretani hotela. Lujza je iskoristila mogućnost plivanja i iznajmljivanja bicikla na hotelskoj plaži Veli Žal.

'Budući da sam u drugom stanju, iskoristila sam mogućnost plivanja, pješačenja, a jedan dan i laganu vožnju biciklom'.

'Jedan dan boravka na Lošinju smo iskoristili i za obilazak susjednog otoka Cresa, na kojem također ima puno zanimljivosti koje je lijepo obići, a relativno su blizu.

Na Lošinju me najviše oduševio miris, brojnost uređenih pješačkih staza, raznovrsnost sportskih aktivnosti , te mir i tišina oko hotela, jer je hotel smješten uz more, a okružuje ga šuma koja amortizira sve zvukove.

U Zagreb se Lujza vratila psihički i fizički ''obnovljena'' i jako zadovoljna jer joj se pružila mogućnost uživati u boravku u hotelu Aurora, te u blagodatima otoka Lošinja.

Posjeti missZDRAVA.hr