Lice i kosa u bojama proljeća

Razigrano i pomalo prevrtljivo proljeće u svojim mirisima, bojama i oblicima doista zove na uzlet, promjenu i nove početke. Ako razmišljaš o promjeni boje kose ili želiš osvježiti make-up u proljeće, trikove za prirodnu ljepotu donosi ti Jadranka Marković
Vidi originalni članak

Prebacivanje iz lijene i tihe zime u ''proljetno odijelo'' zna biti zamorno, jer okolina u svojoj raznolikosti (zrak, sunce, cvijeće) vuče te van, a tijelo je izašlo iz kondicije i brzo se umara. Proljetni umor – znaš o čemu pričam?

Boje i proljeće su jedno

Proljetni umor može te vezati uz fotelju ili mamiti u krevet, ali može utjecati i na promjene raspoloženja. Što žene prvo učine kada žele pozitivnu promjenu u životu? Moj dragi prijatelj bi rekao – promjene frizuru/boju kose, kupe štikle, seksi donje rublje... No, vratimo se na promjenu frizure. Promjena frizure ili dužine kose kod mene je uvijek dobrodošla i pozdravljena promjena, no ako ipak nisi dovoljno sigurna u tu odluku, probaj s promjenom boje. Barem malo. Ili samo povrati kosi sjaj i svježinu koju je izgubila tijekom zime.

Prirodne boje za kosu su u trendu

Prirodne boje za kosu s devet organskih sastojaka (npr. arganovo ulje), fitokeratinom (obnavlja oštećenu kosu, vraća joj sjaj i elastičnost) i provitaminom B5 (hidratizira), a bez parabena i bilo kakvih štetnih i sintetskih sastojaka, savršen su odabir ugodan oku, zdrave su za tvoju kožu i kosu i povoljne za tvoj novčanik.

Jedno žensko druženje uz kavicu, kokice, film i prirodne sokove dodatno može biti obogaćeno i međusobnim bojanjem kose što svakako može pridonijeti vašem prijateljstvu uz optimalnu dozu smijeha, ali i osnaženog ponosa s obzirom na postignute rezultate.

Trajne boje na bazi kane

Za lagano nijansiranje i malo sijedih, uz samo 30 min držanja boje na kosi, predlažem ti prirodne boje Hair wonder, a želiš li postići veću razliku u nijansama ili pokriti više sijedih, tu su Henna Plus trajne boje na bazi kane (ne brini, nisu samo crvene nijanse u ponudi). Henna Plus boje sadrže i UV filter na bazi suncokretovih sjemenki, a i zbog njegujućeg djelovanja kane mogu se učestalo koristiti, no za potpuno razvijanje boje potrebno ju je držati na kosi 45-60 minuta.

Što se odabira boje tiče, ove su sezone stilisti isto šaroliko rasploženi, pa jedni zagovaraju plavu i crnu, a drugi tople smeđe i bakrene tonove. Kako god odlučila, očito je da ne možeš pogriješiti. Pravo proljeće, nema sumnje.

Moje preporuke za proljetni prirodni make-up:

Uz svježe obojenu kosu nikako ne bi bilo zgodno da u dan uploviš blijeda poput ''čovječje ribice''. Jednostavna rješenja dolaze u obliku Dr. Hauschka tonirane kreme (postoji samo u jednom tonu, ali se potpuno prilagođava pigmentu tvoje kože), Dr.Hauschka prozirnog brončanog koncentrata (obavezno ga u malim količinama pomiješaj s dnevnim preparatom za njegu) ili Dr.Hauschka tekućeg pudera – bez obzira na stanje tvoje kože, ispod ovog pudera koža slobodno diše i niti u jednom trenutku ne stvara osjećaj maske na licu.

Kako ti je koža još vjerojatno dosta svijetla, jer sunčani dani tek dolaze, preporučujem broj 01 ili za nešto tamniju put koja je i pomalo ružičasta, broj 02.

Proljeće je pred vratima, a i ako nije, ti ga prizovi svojim zadovoljnim odrazom u ogledalu.

Posjeti missZDRAVA.hr